Kā izvēlēties atbilstošas spēles bērniem?

Spēļu pasaule ir plaša un pārsteigumiem pilna. Tuvojoties svētkiem un brīvlaikam ir vērts padomāt, kā noliktā dāvana zem eglītes spēs Jūsu bērnu gan iepriecināt, gan nodarbināt ilgtermiņā. Tāpat kā bērniem ir dažādi raksturi, arī spēles un rotaļlietas ir ļoti daudzveidīgas. Noskaidrojiet, kādi spēļu veidi būs atbilstoši tieši Jūsu bērnam!
 

Ja esat kupla ģimene, labs risinājums ir spēļu komplekti, kas ietver vairākas spēles vienkopus. 1a.lv klāstā atradīsiet spēļu komplektus, kā arī īpaši izdevīgus piedāvājumus svētku laikā.

FOTO: Shutterstock.com

Ja esat kupla ģimene, labs risinājums ir spēļu komplekti, kas ietver vairākas spēles vienkopus. 1a.lv klāstā atradīsiet spēļu komplektus, kā arī īpaši izdevīgus piedāvājumus svētku laikā.

Spēle, kas pieskaņota Jūsu bērna interesēm

Vai zinājāt, ka spēles iespējams klasificēt dažādos veidos, lai pielāgotu atbilstošākajam vecumam, situācijai un dzīvesveidam? Piedāvājam iepazīties ar 5 spēļu veidiem:

 

stratēģiskās un taktiskās spēles;

dinamiskās spēles;

prāta un izglītojošās spēles;

komandas spēles;

radošās spēles.

 

Izzinot to priekšrocības un piemērus, Jums būs iespēja izvēlēties atbilstošāko spēli Jūsu bērnam un ģimenei. Vai tās būtu galda spēles, datorspēles, Lego konstruktori vai sporta inventārs - katrai ir sava unikālā vērtība!

 

Stratēģiskās un taktiskās spēles

Ļoti izplatīts spēļu veids ir stratēģiskās un taktiskās spēles, kas māca domāt loģiski, ilgtermiņā, apdomīgi izdarot gājienus. Bieži vien tās ir datorspēles un galda spēles. Viena no ļoti pazīstamām šādām spēlēm ir Monopols, kas iemāca izdarīt pirmos soļus finanšu pasaulē. Tāpat populāra spēle šodien ir stratēģiskā spēle Katan. Šī spēle atmodina piedzīvojuma un azarta garu, un var vienmēr tikt spēlēta ģimenes lokā!

 

 

Dinamiskās un veiklības spēles

Dinamiskās spēles ir tādas, kas balstītas uz kustību un reakciju. Piemēram, viens no bērnu favorītiem ir Twisters. Šādas spēles ir ieteicams izvēlēties, ja:

Reklāma
Reklāma

 

● jūsu bērns ir aktīvs un nav uz vietas sēdētājs;

● vēlaties palielināt fizisko aktivitāšu skaitu.

 

Veiklības spēles ir jautri spēlēt kompānijā, piemēram, spēle Tornis vai 5 sekundes.  Ja Jūsu bērnam patīk digitālas tehnoloģijas, labs risinājums ir Wii, Xbox un Playstation spēles, kas balstītas uz deju, sporta un kustības elementiem. 

dāvanas bērnam Ziemassvētkos

Tomēr, atcerieties, ka vislabākā izvēle aktīvam dzīvesveidam vienmēr būs sporta inventārs Jūsu bērna mīļākajam sporta veidam!
 
Prāta un izglītojošas spēles
Nav noslēpums, ka spēles bērniem ir labs veids, kā apgūt jaunas zināšanas un nodarbināt prātu. Tad noderēs dažādas prāta spēles - jautājumu minēšanas spēles vai arī vārdu spēles, piemēram, Alias. Mazākajiem bērniem varat izvēlēties tausti attīstošas rotaļlietas, alfabētu un ciparu klucīšus. Neaizmirstiet, ka izglītojoši rīki būs arī:

bērnu mūzikas instrumenti;
Lego un citi konstruktori;
loģikas un matemātiskās spēles.

Ļaujiet savam bērnam caur izgītojošām spēlēm izzināt visdažādākās tēmas - cilvēka ķermeni, mašīnu uzbūvi, ceļa satiksmes noteikumus un pat pasaules ģeogrāfiju!

Centieties izvēlēties spēles, kas balstītas uz sadarbību, īpaši, ja ģimenē ir vairāki bērni! Tādas ir, piemēram, Codenames un Activity. Šādas spēles īpaši noderēs svētkos un ballītēs!

Komandas spēles

Ja esat kupla ģimene vai bieži gaidāt ciemiņus, Jums noteikti noderēs komandas spēles! Lielākā daļa galda spēļu ir spēlējamas kompānijā, tomēr katrs atbild par saviem individuālajiem gājieniem. Centieties izvēlēties spēles, kas balstītas uz sadarbību, īpaši, ja ģimenē ir vairāki bērni! Tādas ir, piemēram, Codenames un Activity. Šādas spēles īpaši noderēs svētkos un ballītēs!

Radošās un iztēles spēles
Atsevišķi var izdalīt arī radošās spēles. Tās neaprobežojas vien ar rokdarbiem un interaktīviem komplektiem. Radošas spēles ir visas, kuras attīsta iztēli, ļauj fantāzijai un izpausmēm vaļu.

dāvana bērnam

Viena no šādām spēlēm ir Dixit, kas balstīta uz asociatīvo domāšanu un ir vizuāli ļoti piesaistoša. Radošas ir arī:

lomu spēles;
komandas spēles;
kustību spēles.

Viena spēle neaprobežojas tikai ar vienu kategoriju, arī prāta spēles mēdz būt radošas un dinamiskas! Ja vēlies noskaidrot vēl vairāk par dažādām spēļu kategorijām, vadošais internetveikals 1a.lv aicina iepazīties ar plašo spēļu klāstu dažādiem vecumiem un interesēm!


Izvēlieties atbilstošas spēles bērniem un visai ģimenei! 
Ja esat kupla ģimene, labs risinājums ir spēļu komplekti, kas ietver vairākas spēles vienkopus. 1a.lv klāstā atradīsiet spēļu komplektus, kā arī īpaši izdevīgus piedāvājumus svētku laikā. Lai izdodas iepriecināt visu ģimeni svētkos un saliedēties kopīgās rotaļās!