Latvijas Leļļu teātrī top jaunā Ziemassvētku izrāde "Sidraba egle"

Latvijas Leļļu teātrī jau šonedēļ, 8. decembrī, gaidāma pirmizrāde jaunajam Ziemassvētku iestudējumam “Sidraba egle”. Svētku laika notikumus un savdabīgo eglīšu skaistumkonkursu Latvijas Leļļu teātra Mazās zāles skatuvei iestudē teātra aktrise Arnita Jaunzeme, kurai jaunā Ziemassvētku izrāde ir debija leļļu teātra režijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziemassvētki ir īpašs laiks katrā mājā un, kā izrādās, arī mežā... "Ik gadus laumiņas apstaigāja mežu un Ziemassvētku vakarā izvēlējās vienu egli. To viņas noklāja ar vizuļiem un eņģeļa matiem tā, ka egle visa laistījās kā sidrabā", raksta Mirdza Timma savā sirsnīgajā stāstā "Sidraba egle". Savukārt režisore stāsta: ""Sidraba egle" būs īsti muzikāls notikums, kurā piedalīsies vāverēni, putniņi, zaķis, vilks, laumiņa, rūķi un "dzīvas" eglītes. Kura no eglēm šogad iegūs godpilno Sidraba egles titulu? Nāc, skaties izrādi un Tu visu uzzināsi..." 

 

Izrādes skatuves noformējuma, leļļu un aktieru kostīmu māksliniece ir Anita Znutiņa-Šēve, komponists - Imants Paura, skaņdarbu aranžētājs - Silvestrs Zemgals. M. Timmas stāstu dramatizējusi Daina Strelēvica. Izrādē piedalās aktieri – Lienīte Osipova, Anrijs Sirmais un Artūrs Putniņš. 

Sidraba egle

 

Biļetes uz pirmizrādi jau pārdotas, bet vēl iegādājamas uz izrādi 31. decembrī. Visu decembri “Sidraba egle” viesosies arī uz citām skatuvēm - 8. decembrī Doles tautas namā, 9. decembrī kultūras centrā “Ziemeļblāzma”, 11. decembrī Babītes kultūras centrā, 13. decembrī Siguldas Laurenču sākumskolā, 16. decembrī Tīnūžu kultūras namā un 26. decembrī Talsu kultūras namā. 

Reklāma
Reklāma

 

Sidraba egle

 

Sekot Latvijas Leļļu teātra jaunumiem var teātra profilos - https://www.facebook.com/lelluteatris/, https://www.instagram.com/lelluteatris/ un mājas lapā - http://www.lelluteatris.lv