Nāksies atlikt pilnīgu brīvpusdienu ieviešanu Rīgas pašvaldības bērnudārzos

Ieilgušās valdības veidošanas sarunas aizkavējušas ne vien valsts budžeta pieņemšanu, bet arī pašvaldību budžetu apstiprināšanu. Tādējādi kavējas arī dažādi pašvaldību plāni.

FOTO: Shutterstock.com

Rīgas domes vadība solījusi bezmaksas ēdināšanu 2019. gadā visiem bērnudārzu audzēkņiem. Taču vairāki bērnu vecāki vērsās LNT Ziņu dienestā, jo uzzinājuši, ka solīto brīvpusdienu pilnīgi visiem galvaspilsētas bērnudārzniekiem no jaunā gada tomēr nebūs.

Rīgas mērs LNT Ziņām piektdien skaidroja, ka Dome no solījuma nav atteikusies, taču jau no janvāra tas tiešām nebūs iespējams, jo pašvaldība nevar apstiprināt savu budžetu.

Nils Ušakovs, Rīgas mērs (”Saskaņa”) "Valdība būs kaut kad janvārī, diez vai būs ātrāk. Ja valdība ir janvārī, tad valsts budžets ir februārī, varbūt marta sākumā, tas nozīmē, ka pašvaldības budžets ir marta beigās. Tas nozīmē, ka visas jaunās programmas, ko mēs plānojam, svarīgākais – brīvpusdienas bērnudārzos – vismazākā varbūtība, ka mēs to varēsim palaist no aprīļa, varbūt no maija, varbūt, visdrīzāk, no 1. septembra, proti, no jaunā mācību gada.

Reklāma
Reklāma

Vienlaikus Rīgas domes vadītājs sola, ka dome pieņems nepieciešamo finansējumu bezmaksas ēdināšanai pašvaldības bērnudārzos līdz ar nākamo mācību gadu, tātad – ne vēlāk kā 2019. gada 1. septembrī.

 

Avots: Skaties.lv