Laura Groza-Ķibere iestudē izrādi "Sapņotāji"

Dailes teātra Mazajā zālē tapusi romance 2 daļās – Gilberta Adēra “Sapņotāji”. Izrādes režisore un romāna dramatizējuma autore ir Laura Groza-Ķibere.  

Fotogrāfs - Jānis Deinats, “Fotocentrs”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Fotogrāfs - Jānis Deinats, “Fotocentrs”

Kamēr 1968.gada Parīzē gaisā virmo satraucošas idejas par sociālu un politisku atjaunošanos, trīs jauniešiem ir pavisam citas intereses. Teo, viņa dvīņu māsa Izabella un abu kopējais draugs amerikāņu students Metjū nesātīgi iegremdējas kino filmu notikumu un tēlu pasaulē.

 

Tas ir hermētiski noslēgts bezgaisa universs, kas vilina kā narkotikas. Šajā mākslīgi radītajā pasaulē valda viņu pašu izdomātas privātas spēles, pazemojoši pārbaudījumi un savstarpējas cīņas. Vienlīdz dabiski tiek nomestas drēbes un atmesti ieradumi. Taču tas viss beidzas, kad reālā pasaule ārpus Teo, Izabellas un Metjū mājas patvēruma beidzot ielaužas viņu reibinošajā sapņu delīrijā.

Sapņotāji

 

Izrādes lomās iejutušies Mārtiņš Upenieks (Metjū), Anta Aizupe (Izabella), Artūrs Dīcis (Teo), Gints Grāvelis (Čārlzs), Vita Vārpiņa (Māte), Juris Bartkevičs (Tēvs) un Dārta Daneviča (Meitene). Kopā ar režisori izrādi veidojis scenogrāfs -8, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Reklāma
Reklāma

 

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv