Rupjmaizes kārtojums ar Upeņu Rīgas Melno Balzamu, ogām un izturētu mandarīna miziņu

Tuvojoties svētku sezonai, restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar mūsu tradicionālo rupjmaizi. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Artūrs BrucisIzejvielas sešām porcijām

Rupjmaizes kārtojumam:
250g klasiskās rupjmaizes
200ml saldais krējums
150g dzērveņu ievārījums
50g cukurs
30ml Upeņu Rīgas Melnais Balzams 
100ml Ābolu sula 
Ogas dekoram: zemenes, avenes, kazenes, mellenes, jāņogas (pēc izvēles)

Mandarīna miziņai:
2 gab. mandarīnu
Cukura sīrups
0,1g cukurs
100ml ūdens
Garšvielas: kanēļa standziņas, krustnagliņas, smaržīgie pipari

Pagatavošana: 

Rupjmaize: Sagrieziet rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5cm biezumā, pēc tam kārtojiet uz paplātes un lieciet cepeškrāsnī un izkaltējiet 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik abi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu. Kad rupjmaize sablenderēta, lieciet to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlejiet ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisiet, līdz iegūstiet irdenu konsistenci – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļaujiet ievilkties aptuveni 30 minūtes. 

Putukrējums: Saldajam krējumam pievienojiet cukuru un saputojiet. 

Mandarīna miziņa: Uzlieciet vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām, nomizojiet mandarīnus un sagrieziet miziņu ļoti plānos salmiņos. Kad sīrups uzvārījies, pievienojiet tam mandarīnu miziņas un turpiniet vārīt. Pēc tam ļaujiet tam atdzesēties, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām. 

Reklāma
Reklāma

Pasniegšana: Servējiet rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu kārtojiet kārtās pēc jūsu izvēles. Kārtojumu dekorējiet ar svaigā ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu. 

Ieteikums: ja nav pieejama nepieciešamās virtuves iekārtas, var iztikt ar veikalos nopērkau gatavu rupjmaizes rīvmaizi.

 

Lai labi garšo! 

 

Sastāvdaļas