Sajūti svētku noskaņu, apmeklējot kādu no Ziemassvētku tirdziņiem visā pasaulē

Aizejošā gada nogali Ziemassvētku noskaņās var baudīt gan šeit uz vietas Latvijā, gan arī doties svētku sajūtu noķert kādā citā, tostarp, eksotiskā valstī. Lūk, ieteicamie galamērķi!

Ceļojuma iemesls ziemai sākoties, var būt Ziemassvētku brīnuma meklējumi.

FOTO: Shutterstock.com

Ceļojuma iemesls ziemai sākoties, var būt Ziemassvētku brīnuma meklējumi.

Uzņēmums Booking.com, kurš ceļotājiem piedāvā plašāko lielisku naktsmītņu klāstu visā pasaulē, ir izpētījis vairāk nekā 270 000 galamērķus, kas tiek ieteikti Ziemassvētku tirdziņu dēļ, un piedāvā jums iecienītāko pilsētu sarakstu, kur baudīt šī gada svētku sezonu.
 

  • Esene, Vācija

Šis tirdziņš ar vairāk nekā 250 stendiem mirdz kā īsts pirmssvētku brīnums. To sedz 45 000 gaismiņu jums, un šeit ir atrodamas dažnedažādas dāvanu idejas un gardi našķi. Esenes Ziemassvētku tirdziņš, kas šogad ir atvērts no 16. novembra līdz 23. decembrim, ļauj saviem apmeklētājiem uz laiku nokļūt viduslaiku pasaulē tirgus laukumā Flachsmarkt. Tiklīdz esat iegādājušies pašgatavotas ziepes, vīraku, traukus un vilnas izstrādājumus, kādēļ gan nenobaudīt viduslaiku gardumus veclaiku virtuvē “Burgküche”?

 

  • Vipiteno, Itālija

Vipiteno pilsētā kalnainajā Ziemeļitālijā atrodas Ziemassvētku tirdziņš, kur viesi var gan priecāties par sniegu, gan baudīt svētku gardumus. Vipiteno, kas atrodas gandrīz 1000 metru augstumā virs jūras līmeņa, katru gadu tiek pārvērsta ziemas pasakā. Šosezon šis periods būs no 23. novembra līdz 2019. gada 6. janvārim. Vietējie tirgotāji uz sprakšķošu ugunskuru un izrotātu Ziemassvētku eglīšu fona piedāvās svaigi pagatavotus produktus.

 

Vipiteno, kas atrodas gandrīz 1000 metru augstumā virs jūras līmeņa, katru gadu tiek pārvērsta ziemas pasakā.

 

  • Frankenmuta, Mičigana, ASV

Vietnes Booking.com ceļotāji iesaka arī šo galamērķi kā apmeklēšanas vērtu, lai apskatītu Ziemassvētku tirdziņu. Katru gadu pirmajā decembra nedēļas nogalē Ziemassvētku labumu tirgotāji, kuri pārdod svaigus kastaņus, pašgatavotus vainagus, svaigu ābolu sidru un citus produktus, pulcējas Frankenmutas zemnieku tirgū, lai uzburtu paši savu Eiropas stila Ziemassvētku tirdziņa versiju. Tomēr, ja svētku rosība vienas nedēļas nogales garumā nav diezgan, apmeklējiet pasaulē lielāko Ziemassvētku veikalu “Bronner’s CHRISTmas Wonderland”, kas ir atvērts visu gadu. Veikala platība ir vairāk nekā 10 hektāri, un tas ik gadu piesaista vairāk nekā divus miljonus apmeklētāju.
 

Reklāma
Reklāma
  • Miluza, Francija

Lai arī Ziemassvētku tirdziņa krāsas tradicionāli ir sarkana un zaļa, Miluzas Ziemassvētku tirdziņš svētku sezonu atzīmē daudzkrāsainā ietērpā – vietējie to sauc par viskrāsaināko tirgu. Miluzas vēsture ir cieši saistīta ar tekstilrūpniecību, un pilsētā katru gadu svētku sezona tiek atzīmēta, izveidojot svētku audumu, ar kuru pēc tam tiek izrotātas visas 100 tirgus mājiņas. Vietējie meistari pilsētas slavenākajā laukumā Place de la Réunion no 24. novembra līdz 23. decembrim viesiem piedāvā nogaršot tādas pašu pagatavotas delikateses kā aknu pastēti “foie gras”, piparkūkas un cepumus “bredeles”.
 

  • Valkenburga, Nīderlande

Ja meklējat unikālu svētku vietu, tā noteikti būs Valkenburgas Velveta ala, kas šogad svin 21. gadadienu, un ir iespaidīgāka nekā jebkad iepriekš. Šajā ikgadējā vienkāršajā pazemes tirgū ir atrodamas Ziemassvētku dāvanas, kā arī ekskursija pa alu, apskatot elpu aizraujošos sienu gleznojumus, skulptūras un iespaidīgo 18. gadsimtā izveidoto kapelu. Ja pēc Ziemassvētku tirdziņa iepazīšanas sevī joprojām jūtat piedzīvojumu garu, apmeklētājiem ir atvērtas arī pilsdrupas.

 

Ja meklējat unikālu svētku vietu, tā noteikti būs Valkenburgas Velveta ala. Šajā pazemes tirgū ir atrodamas Ziemassvētku dāvanas, kā arī ekskursija pa alu, apskatot elpu aizraujošos sienu gleznojumus. 

 

  • Taipeja, Taivāna

Taipejā norisinās ikgadējais atraktīvais pasākums “Christmasland”, kas ir piemērots visai ģimenei. Šeit apmeklētāji var izbaudīt īstu ziemas brīnumzemi ar lustīgām aktivitātēm, priekšnesumiem, ēdienu, spēlēm un mājās gatavotiem našķiem no vietējiem veikaliem. Pasākums ilgst vairākas nedēļas, un viesiem iepriekšējos gados ir bijusi iespēja apbrīnot gaismu rotājumus, kustīgās Ziemassvētku gaismiņas, milzīgo tirgu un korāļu dziedātāju priekšnesumus.