Skolēni aicināti pieteikties virtuālam konkursam jeb Minecraft sacensībām!

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skolēni Baltijas valstu simtās dzimšanas dienas gadu noslēgs, virtuālajā vidē atveidojot savu valstu kultūras un vēstures mantojumu. Akcija norisināsies starptautiskās kampaņas “Programmēšanas stunda” ietvaros, konkursam var pieteikties ikviens bērns un jaunietis vecumā no 7 līdz 18 gadiem.

Sacensības notiks no 1. līdz 8. decembrim trīs vecuma grupās – no 7 līdz 11, no 12 līdz 14 un no 15 līdz 18 gadiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sacensības notiks no 1. līdz 8. decembrim trīs vecuma grupās – no 7 līdz 11, no 12 līdz 14 un no 15 līdz 18 gadiem.

Minecraft sacensības Baltijā notiek jau trešo gadu un ir radījušas lielu skolēnu atsaucību un interesi. Šī gada konkursa tēma ir “Kad pagātne satiek nākotni”, tāpēc dalībnieki tiek aicināti palūkoties sev apkārt un atrast interesantu materiālās vai nemateriālās kultūras objektu, kuru tie spēj atveidot iecienītajā Minecraft vidē. Izstrādājot savas idejas, skolēniem ir iespēja plašāk iepazīties ar sava dzimtā novada vai pilsētas vēsturi, tautas tradīcijām un svētkiem.

 

Dalībnieki aicināti palūkoties sev apkārt un atrast interesantu materiālās vai nemateriālās kultūras objektu, kuru tie spēj atveidot iecienītajā Minecraft vidē. 

 

Konkursa dalībniekiem tiek dota pilnīga radošā brīvība – viņi paši var izvēlēties – būvēt sava novada muižu, klēti, svētvietu vai vikingu kuģi, atainot dziesmu svētkus vai rudzu maizes cepšanu. Galvenie nosacījumi ir maksimāli izmantot Minecraft piedāvātās iespējas un radīt oriģinālu, pašu izgudrotu darbu, izmantojot savas zināšanas par valsts vēsturi un kultūru.

“Jau sen ir pagājuši laiki, kad datorspēles bija veids, kā “nosist laiku”. Šodien izglītošanos caur spēli pedagogi vērtē kā nopietnu procesu, kurš bieži vien izrādās pat efektīvāks par tradicionālajiem mācību veidiem. Minecraft vide skolēniem ļauj iejusties arhitekta lomā, jo būvēšana sākas ar plānošanu, pēc tam savu ideju īstenojot digitālajā vidē. Diezgan līdzīgi darbojas arī programmēšanas principi. Mums ir liels prieks, ka Microsoft ar partneriem var iesaistīties uz tehnoloģiju pratību vērstas izglītības veidošanā,” stāsta Renāte Strazdiņa, Microsoft vadītāja Baltijā. 

 

Minecraft vide skolēniem ļauj iejusties arhitekta lomā, jo būvēšana sākas ar plānošanu, pēc tam savu ideju īstenojot digitālajā vidē.

 

 

Reklāma
Reklāma

Programmēšanas skolas “Hello IT” dibinātājs un vadītājs Andris Cišs uzsver: “Bērnu izglītība un interese programmēšanā ir strauji jāattīsta, jo 21. gadsimtā programmētāja profesija tiek uzskatīta par vienu no vispieprasītākajām un apmaksātajām pasaules darba tirgū, jo informācijas tehnoloģijas tiek izmantotas gandrīz ikvienā uzņēmumā. Tāpat svarīgi attīstīt citas prasmes – radošu domāšanu, darbu komandā un spēju analizēt. Bērnu interese par šīm sacensībām turpina pieaugt, kas pierāda to, ka jāturpina šāda veida iniciatīvas arī turpmāk.”

 

Kas jāzina par sacensībām

  • Sacensības notiks no 1. līdz 8. decembrim trīs vecuma grupās – no 7 līdz 11, no 12 līdz 14 un no 15 līdz 18 gadiem.
  • Skolēniem jāizveido komanda līdz trīs dalībniekiem un jāpiereģistrē tā Hello IT mājas lapā, pēc tam  jāizvēlas viņus interesējošs kultūras objekts vai temats, kurš tiks atveidots Minecraft vidē.
  • Darbi tiks vērtēti vairākās kategorijās – zināšanas, inovācija, radošums un tehniskās izstrādes sarežģītība.
  • Pieteikties sacensībām var līdz 1. decembra plkst. 10:30, gatavos darbus komandām jāiesniedz un jāreģistrē līdz 8. decembra plkst. 20:00
  • Lai piedalītos sacensībās, nepieciešama licencēta Minecraft versija 1.13.2., kas paredzēta izmantošanai datorā.
  • Žūrija 14. decembrī  pasludinās nacionālos uzvarētājus katrā vecuma grupā un paziņos vienu uzvarētāju komandu Baltijā.

 

Par akciju
Starptautiskajā “Hour of Code” akcijā pasaulē ik gadu piedalās vairāk nekā 100 miljoni dalībnieku. Tā ietver stundu garu interaktīvu ievadu programmēšanā. Iniciatīvu aizsāka bezpeļņas organizācija Code.org, un tai ir pievienojušās vairāk nekā 1000 partnerorganizācijas, tostarp Microsoft kā viens no vadošajiem partneriem, kā arī brīvprātīgie. Baltijā jau trešo gadu Microsoft kopā ar partneriem akcijas ietvaros organizē plašāku aktivitāti – Minecraft konkursu.

Sacensības tiek īstenotas sadarbībā ar programmēšanas skolu “Hello IT” Latvijā, nevalstisko organizāciju “Look@World” Igaunijā un “Robotikos Akademija” un “Three Cubes” Lietuvā. 

 

Reģistrācijas vietni meklē šeit.