Dabīgā antibiotika – dzērvenes. Veselības labā tās tik tiešām var paveikt daudz

Lielogu dzērvenes kā jau ienācējas no Amerikas ar savu diženo apjomu un skaļo reklāmu tomēr nespēj pilnībā iekarot mūsu sirdis, jo zinām, ka ierastā purva dzērvene ir īstāka, labāka un iedarbīgāka pret visām vainām.

Ēd dzērvenes katru dienu!

FOTO: Shutterstock.com

Ēd dzērvenes katru dienu!

Patiesībā lielogu dzērvenes, ko dēvē arī par dižbrūklenēm, audzē tepat mūsu zemē, un tās, tāpat kā purva dzērvenes, satur daudz vērtīgu vielu, vienīgi tām trūkst tā spēcīgā skābuma un sulīguma. Tomēr dažās situācijās tas ir pat noderīgi.
 

Tautas medicīnā dzērvenes dēvē par dabīgo antibiotiku un iesaka katru dienu apēst sauju ogu, lai stiprinātu imunitāti, kad klāt ir saaukstēšanās vai gripa. 

 

Tautas medicīnā dzērvenes dēvē par dabīgo antibiotiku un iesaka katru dienu apēst sauju ogu, lai stiprinātu imunitāti, kad klāt ir saaukstēšanās vai gripa. Tās satur ne tikai lielu daudzumu vērtīgu vitamīnu, bet arī tanīnus, kas organismā samazina dažādus iekaisumus. Dzērvene ir sieviešu veselības oga – tās noteikti jālieto, ja ir problēmas ar urīnpūsli, nierēm un ginekoloģiskas vainas. Dzērvenes dēvē arī par sieviešu jaunības ogām, jo to regulāra lietošana līdzsvaro holesterīna līmeni, uztur mutes dobuma veselību, nostiprina nagus, veicina matu augšanu un uzlabo ādas elasticitāti.

 

Reklāma
Reklāma

Dzērvene ir sieviešu veselības oga – tās noteikti jālieto, ja ir problēmas ar urīnpūsli, nierēm un ginekoloģiskas vainas. 

 

Ēd dzērvenes katru dienu! Ideālas ir visas klasiskās receptes – veselas dzērvenes pārlej ar šķidru medu, var pievienot arī riekstus vai sēkliņas, saberztas ar cukuru, apviļātas pūdercukurā utt. Kurš gan nezina imunitātes zaptes recepti: samaltas/sablendētas dzērvenes samaisa ar medu un saspiestiem ķiplokiem.

 

Avots: "100 Labi Padomi", Jauns.lv