Tuvojas gada lielākais galda spēļu notikums

24. un 25. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā jau otro gadu norisināsies lielākais galda spēļu festivāls Baltijā — BaltiCon. Ikvienam apmeklētājam būs unikāla iespēja iepazīt dažādas vietējās un ārzemju galda spēles, piedalīties turnīros un konkursos, rast iespaidus no industrijas speciālistiem semināru laikā, kā arī vērot pasākuma centrālo notikumu – Latvijā radītās spēle ICECOOL pirmo Pasaules čempionātu.

Šī gada festivāla centrālais notikums būs ICECOOL Pasaules čempionāts. Tas pulcēs dalībniekus no visas pasaules.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī gada festivāla centrālais notikums būs ICECOOL Pasaules čempionāts. Tas pulcēs dalībniekus no visas pasaules.

Festivāla ietvaros divu dienu garumā notiks galda spēļu izstāde, kurā piedalīsies dažādas galda spēļu izdevniecības, ar spēlēm saistīti uzņēmumi, spēļu kopienas un vietējie spēļu autori. Visiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties izstādes dalībnieku sagatavotajās aktivitātēs un iepazīties ar jaunākajiem spēļu piedāvājumiem. Paralēli izstādei notiks arī informatīvi semināri par dažādām industrijas tēmām. Nozares speciālisti un entuziasti stāstīs par savu pieredzi izstrādājot galda spēles, radot jaunas inovācijas spēļu pasaulē un vienkārši izbaudot spēles no spēlētāja aspekta.

Šī gada festivāla centrālais notikums būs ICECOOL Pasaules čempionāts. Tas pulcēs dalībniekus no visas pasaules, kuri cīnīsies par patiesi iespaidīgu balvu — aizraujošu ceļojumu uz Somiju, kurš iekļauj nakšņošanu ledus viesnīcā, ziemeļbriežu safari, ledus skulptūru meistarklasi un braucienu ar sniega motocikliem. Festivālā norisināsies arī Pandemic, 6. ņem, Klask, Lielais Burtošanas čempionāts un citi turnīri.



Šī gada festivāls ir īpaši parūpējies par ģimenes vienošanu un jauno spēļu fanu nodarbināšu. Abas festivāla dienas darbosies Kids' Room jeb bērnu istaba, kur vecākiem un bērniem būs ne vien iespēja apgūt jaunas spēles, bet arī uzzināt noderīgu informāciju mūsu ekspertu sarunās. Bērnu istabā varat sagaidīt: Brain Games galda spēļu stūri, Gigi Bloks radošais stūri, Smart Max magnētu konstruktori un puzles mazajiem gudriniekiem, Varis dabīgās koka rotaļlietas un konstruktori, Djeco - attīstošās dizaina rotaļlietas un puzles. Kā arī būs iespēja vienkārši atvilkt elpu pufos, zīmēt, krāsot un vecākiem piedalīties pāris sarunās par galda spēļu nozīmi bērnu attīstībā, audzināšanā un savstarpējā sapratnē. Mēs parādīsim, izstāstīsim un iepazīstināsim ar visām spēlēm, bet spēlēsiet jūs kopā ar bērniem.   

Nopietnie galda spēļu fani arī neizpaliks bez aktivitātēm — visu dienu būs iespēja spēlēt spēles draugu vai citu interesentu lokā. Būs iespēja apgūt dažādas kolekcionējamo kāršu un lomu spēles. Bet visaizrautīgākajiem spēlētājiem būs atvēlēta visa nakts — līdz pat rītam norisināsies nakts spēļu maratons.

Reklāma
Reklāma