Gardas kokteiļu receptes

 24. novembris 2018 16:00 Recepte  skatījumi: 433

Novembrī, kad tik ļoti kārojas pēc kā silta un garda, lieti noder karstie dzērieni, kas var būt gan bez, gan ar alkoholu – tie lieliski piemēroti kā svētku galdam, tā vakariem, kad vienkārši gribas sasildīties.

 



Foto: Shutterstock.com


Kokteiļu receptes vēsiem rudens vakariem 
Ja vēlies sasildīties pēc garas pastaigas rudenīgos laikapstākļos, noteikti ir vērts baudīt kādu no gardajiem karstajiem kokteiļiem – tos iespējams pagatavot gan ar, gan bez alkohola.

 

  • Upene 

Nepieciešams

40 ml Rīgas melnā balzama
50ml upeņu sulas

Pagatavošana:
Uzkarsē upeņu sulu un pievieno balzamu. Pēc vēlmes var pievienot garšvielas, piemēram, kanēli vai krustnagliņas, savukārt, kokteiļa maigākai versijai var nepievienot upeņu balzamu. Taču šis dzēriens tikpat lieliski garšo arī kā atspirdzinošs kokteilis –  pasniegts ar ledu un mīļākajiem citrusaugļiem un ogām!

 

  • Ābols

Nepieciešams:

40 ml ruma
1 vesels laims
2 tējkrotes brūnā cukura
50ml ābolu sulas (garšos lieliski, ja tā būs dabīgā ābolu sula)

Pagatavošana:

Laimu sagriež daiviņās, liek glāzē, pievieno cukuru un rumu –  visu sastampā. Pievieno ledu, pārlej ar ābolu sulu un kārtīgi (aptuveni 1 minūti) samaisa (ja ir vēlme, var nepievienot ledu, bet gan uzkarsēt ābolu sulu, un izdosies lielisks karstais kokteilis).

 

  • Cidonija

Nepieciešams:

40 ml džina
20 ml cidoniju sīrupa
15 ml citrona sulas
1 olas baltums

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sakrata, tad pievieno ledu un sajauc vēlreiz, sajaukto dzērienu nokāš glāzē, kas piepildīta ar ledu.

 

  • Oga

Nepieciešams:

30 ml džina
30 ml ķiršu balzama
20 ml citrona sulas
2 karotes pūdercukura

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas (izņemot balzamu) sašeiko ar ledu; pārlej glāzē, pievieno ledu un pārlej ar balzamu.

 

Kokteiļu receptes piedāvā restorāns Pagalms.



0 Pievienot komentāru

Kategorijas