Deviņi patriotiski svētku pasākumi ģimenēm ar bērniem

Oficiālais LV100 sadarbības partneris – pasākumu rekomendācijas platforma Kurpes.lv - piedāvā izlasi ar deviņiem sirsnīgākajiem un patriotiskākajiem svētku pasākumiem Rīgā kopā ar visu ģimeni, arī pašiem mazākajiem. 

Nedēļas nogales pasākumi ģimenēm ar bērniem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nedēļas nogales pasākumi ģimenēm ar bērniem

Staro Rīga 2018
16. – 19. novembrī no 17:00, Rīgas centrā
„Staro Rīga” turpina tradīciju sveikt Latviju dzimšanas dienā, vairojot gaismu un dzīvespriecīgu kopības sajūtu, izgaismojot Rīgas ielas un skvērus, ēkas, parkus un laukumus. Svinot Latvijas valsts simtgadi galvaspilsētā, festivāla tēma „Augšām cēlās gaismas pils”.
Vairāk informācija šeit.

Dejojošās egles atklāšana
16. novembrī 17:30, LIDO atpūtas centrā
Tradicionāli LIDO Atpūtas centrā ir uzstādīta viena no grandiozākajām eglēm valstī, un šogad tā ir īpašs veltījums Latvijas valsts simtgadē. Egles iedegšanas un slidotavas atklāšanas pasākumā uzstāsies TAD “Zīle” un etnomūzikas grupa “Tautumeitas”.
Vairāk informācija šeit.

Staro Rīga skrējiens 2018
16. novembrī 20:00, Kronvalda parkā
Uz gada starojošāko, spožāko un krāšņāko skrējienu var pulcēties Kronvalda parkā. Staro Rīga skrējienā 16. novembrī organizatori būs parūpējušies par unikālu piedzīvojumu visiem dalībniekiem, ar īpašiem atbalsta punktiem trasē, kā arī darbnīcām un aktivitātēm sacensību centrā, siltās teltīs un siltiem ēdieniem un dzērieniem.
Vairāk informācija šeit.

Bērnu rīts ar Avārijas brigādi
18. novembrī 11:00, Kino Bize
18. novembrī plkst. 11:00 tiks demonstrēta Avārijas brigādes īsfilmu izlase, lai arī paši mazākie varētu atzīmēt svētku dienu ar visiem jau sen iemīļotām īsfilmām. Pēc kino seansa visi apmeklētāji aicināti piebiedroties radošajai darbnīcai, kurā tiks radītas iztēlotās filmu ainas Avārijas brigādes stilistikā.
Vairāk informācija šeit

Svētku pasākumi vēstures muzejā
18. novembrī 11:00, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā
Valsts svētku pasākumu programma Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā aicina gan lielus, gan mazus izzināt Latvijas vēsturi, pieminot tos, kuri aizstāvēja un izcīnīja jauno Latvijas valsti pirms simt gadiem. 18. novembrī muzejā paralēli īpašajām svētku izstādēm bērni tiks iesaistīti radošās nodarbībās “Mana Latvija”.
Vairāk informācija šeit.  

Latvijas un sabiedroto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstāde
18. novembrī no 11:00, Rīgas Pasažieru ostā
Svētku dienas garumā 11.00–17.00 Laukumā pie Rīgas Pasažieru ostas Nacionālie bruņotie spēki izrādīs Latvijas un sabiedroto spēku militāro tehniku un ekipējumu.
Vairāk informācija šeit

Reklāma
Reklāma

Svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde
18. novembrī 14:00, 11. novembra krastmalā
Turpinot svētkus Latvijas karaspēka noskaņās, 14.00–15.30 11. novembra krastmalā Nacionālie bruņotie spēki vienosies svinīgā parādē, kuru rīko Aizsardzības ministrija.
Vairāk informācija šeit.  

Filmas Latvijas simtgadei
18. novembrī no 12:00, Kino Splendid Palace
Svētku dienā “Splendid Palace” varēs noskatīties veselas trīs simtgades filmas, kuras skatāmas kopā ar visu ģimeni. 12:15 mākslas filma “Bille” pēc V. Belševicas darba motīviem, 14:15 tikko iznākusī animācijas filma “Saule brauca debesīs”, bet 16:15 vēl viena mākslas filma “Paradīze 89”.
Vairāk informācija šeit

Latvijas Simtgades Lāpu gājiens
18. novembrī 16:00, pie K. Ulmaņa pieminekļa
Tradicionālais lāpu gājiens pulcēs simtiem latviešus, aicinot iedegt liesmu par mūsu zemi un senčiem, kas palīdzējuši to iegūt, atgūt un nosargāt. 17:00 Lāpu gājiena sākums. Maršruts: Raiņa bulvāris - K. Barona iela – Aspazijas bulvāris – Kaļķu iela – 11. novembra krastmala – Nacionālais teātris.
Vairāk informācija šeit

Visus svētku pasākumus meklē  Kurp.es