7 bērnu ģimene Latvijas dzimšanas dienā dosies ekspedīcijā pa "gaismas ceļu" un ceps pīrāgus

"Svētku sajūtu rada kopīga mājas rotāšana un svētku mielasta pagatavošana. Kad visa ģimene kopīgi darbojas, skan mūzika, smiekli, tiek stāstīti notikumi un notiek kopīga nākotnes plānu kalšana," stāsta 7 bērnu mamma Kristiāna Tēberga. Viņa saka, ka valsts svētki ir ģimenes svētki, kurus Tēbergi svin mājās. Visas svētku svinēšanas tradīcijas ir radušās gadu gaitā un ir mainīgas, bieži vien tās rodas spontāni."

Valsts svētkos Tēbergu ģimene citiem novēl: Lai nākamie simt gadi Latvijai būtu bez kariem un ražīgi, lai mēs dzīvojam mierā un saticībā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Valsts svētkos Tēbergu ģimene citiem novēl: "Lai nākamie simt gadi Latvijai būtu bez kariem un ražīgi, lai mēs dzīvojam mierā un saticībā!"

Tēbergu ģimene

Kā jau ģimenes svētkos, neiztrūkstošs ir svētku galds, kur tiek īpaši piedomāts pie noformējuma, un bērni rūpējas, lai galdā celtie ēdieni būtu Latvijas karoga krāsās, tāpēc vienmēr ir biešu salāti, "siļķe kažokā" un kāda īpaša kūka ar sarkanbaltsarkanu glazūru. Es pati cepu pīrāgus, kas ir obligāta svētku sastāvdaļa," atklāj Kristiāna Tēberga.

7 bērnu mamma saka: "Agrāk, kad dzīvojām Rīgā, katru gadu gājām fotografēties pie Brīvības pieminekļa. Tad pēc bildēm varēja redzēt, kā bērnu bariņš ar katru gadu aug lielāks un lielāks. Tagad esam pārvākušies uz Jūrmalu, bet arī šeit ir vairākas lieliskas svētku tradīcijas. Jūrmalā katru gadu top "Gaismas ceļš" ar svecītēm.

Agrāk iedzīvotāji to veidoja spontāni, taču tagad to organizēti dara skolas - skolēniem un viņu vecākiem iedala katram savu konkrētu ceļa posmu, kurā tiek iedegtas svecītes no Lielupes līdz pat Ķemeriem. Parasti ekspedīcijā pa svecīšu "Gaismas ceļu" mēs devāmies pēc svētku galda, vēl pirms "saldā" un pa ceļam iededzām iztrūkstošās vai nodzisušās svecītes." Viena no Tēbergu ģimenes meitām šogad mainījusi skolu un tagad mācās Jūrmalas ģimnāzijā - tas nozīmē, ka arī viņai būs iedalīts kāds ceļa posms, kurā jāiededz svecītes. Ģimene tajā noteikti iesaistīsies.

Reklāma
Reklāma

Kristiāna atzīst, ka šogad esot jutusi pastiprinātu uzmanību daudzbērnu ģimenēm, jo pati bijusi valsts iniciatīvas Latvijas Goda ģimenes gada vēstnese un apmeklējusi demogrāfijai veltītu starptautisku konferenci “Laiks bērniem”. “Esam arī ir sagaidījuši atzinību no valsts - gan piemaksas pie pabalstiem, gan arī bērni beidzot var pārvietoties ar vilcienu par "normālām naudiņām", ko nodrošina “3+ Ģimenes karte”. Tas ir ļoti, ļoti nozīmīgi un ārkārtīgi jauks ģimeņu novērtējums.”

Valsts svētkos Tēbergu ģimene citiem novēl: "Lai nākamie simt gadi Latvijai būtu bez kariem un ražīgi, lai mēs dzīvojam mierā un saticībā!"

 

Avots: Jauns.lv