Burkānkūka 18. novembra svētkiem

Sarkanbaltsarkanā krāsā izcepta garda kūka, 18. novembra svētkiem piešķirs īpašu noskaņu.

Arī Latvijas dzimšanas dienā pieklājas mieloties ar gardu un skaistu kūku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī Latvijas dzimšanas dienā pieklājas mieloties ar gardu un skaistu kūku.

Sastāvdaļas:

 

kūkai:

  • 250 ml eļļas
  • 145 g cukura
  • 3 olas
  • 540 g burkānu (5-6 burkāni)
  • 110 g sakapātu valriekstu
  • 375 g kviešu miltu
  • 2 ēd.k. cepamā pulvera
  • 0.5 tējk. cepamās sodas
  • 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)

 

glazūrai:

  • 30 g sviesta istabas temperatūrā
  • 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
  • 240 g pūdercukura
  • Dekorēšanai – dzērvenes un pūdercukurs 
     
Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
  2. Nomizo un sarīvē burkānus uz rupjās rīves.
  3. Ar mikseri vai virtuves kombainu saputo eļļu, cukuru un olas. Pievieno burkānus un valriekstus. Visu samaisa ar koka karoti.
  • Bļodā kopā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
  • Abu bļodu saturu apvieno un sajauc ar koka karoti. Mīklu lej sagatavotajā pannā, izlīdzina mīklas virspusi un cep krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesē 5 minūtes, izņem no formas un atdzesē pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogriež un apgriež kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
  • Gatavo glazūru – saputo sviestu ar krēmsieru, pievieno citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievieno pūdercukuru. Pārsmērē kūkai. Dekorē ar dzērvenēm un pūdercukuru.

 

Autors: "Lindas virtuve" un "Dobeles Dzirnavnieks"

Saistītie raksti