Mandeļu kēkss ar dzērvenēm. Valsts svētku galdā izskatīsies īpaši krāšņi!

"Rimi Gardēdis" Normunds Baranovskis piedāvā svētku galdā celt kaut ko Latvijas karoga krāsās, tādēļ aicina izmēģināt mandeļu kēksa recepti. Baltā šokolāde un dzērvenes būs ne tikai sarkanbaltsarkano krāsu akcents, bet arī radīs patīkamu saldā un skābā balansu.

Lai pagatavotu šādu kēksu, būs nepieciešams ne vairāk kā 20 minūtes laika, visu pārējo paveiks cepeškrāsns.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai pagatavotu šādu kēksu, būs nepieciešams ne vairāk kā 20 minūtes laika, visu pārējo paveiks cepeškrāsns.

Sastāvdaļas:

180 g sviesta

70 g kokosriekstu rīsu dzēriena

200 g baltā cukura

4 gab. vistu olas

150 g Hercogs pašbriestošo kviešu miltu

90 g mandeļu miltu

50 g pekanriekstu (sakapāti)

50 g dzērveņu

 

Dekoram:

100 g baltās šokolādes

Reklāma
Reklāma

30 g sviesta

pekanrieksti un žāvētas dzērvenes – pēc izvēles

 

Gatavošana:

Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. Olas sakul ar cukuru.

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

 

 

Sastāvdaļas