Ir atrasts palīgs pret kolikām!

Kolikas ir vārds, ko zina ikviena māmiņa. Un ne ar tām labākajām atmiņām. Dati liecina, ka no kolikām cieš vismaz 8-40 procentu zīdaiņu visā pasaulē. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vienota uzskata starp ārstiem, kāpēc tās rodas, tāpat kā viena brīnumlīdzekļa, kas kolikas mazinātu, joprojām nav. Taču jaunos vecākus var iepriecināt pēdējo gadu pētījumu secinājumi -  ir pierādīts, ka ir konkrētas labās baktērijas, kuras spēj palīdzēt situācijā.

Pirmsākumā jaundzimušajam kuņģa-zarnu trakts ir praktiski sterils. Un pirmās, gan labās, gan sliktās baktērijas, bērniņš saņem ienākot pasaulē dabisku dzemdību rezultātā. Ja mazulītis dzimst ar ķeizargrieziena palīdzību, tad baktērijas ir nepieciešams saņemt mākslīgā veidā. 
Turpmāko baktēriju devu zīdainītis, pirmkārt, saņem ar mātes pienu - sarežģītu emulsiju, kas piegādā ne tikai uzturvielas un enerģiju bērna augšanai un attīstībai, bet arī vielas, kas veicina mikrobioloģisko aizsardzību, palīdz nobriest un regulēt aizsardzības mehānismus, tostarp imūnsistēmu, un paātrina gremošanas sistēmas postnatālo nobriešanu. Krūts piens ir mikroorganismu avots, kas palīdz attīstīt un nostiprināt mazuļa mikrofloru. 

Koliku izcelsme joprojām nav pierādīta. Tā tiek saistīta ar tikko dzimuša bērniņa nenobriedušo kuņģa-zarnu traktu; mātes pienā esošā cukura šķeļošo fermentu trūkumu, ar ēšanas laikā norīto gaisu, mazuļa psiholoģisko saikni ar māmiņu u.c. Taču šie visi apstākļi rezultējas vēdera burkšķēšanā, gāzīšu uzkrāšanā, uzpūstā puncītī, spazmās un diskomfortā. Vienvārdsakot -  traucētā mazuļa organisma mikroflorā. 

Bieži kolikas gadījumos jaunie vecāki, kas vēršas pēc palīdzības pie ārsta, lai vienoties par bērniņa veselībai labvēlīgāko risinājumu, saņem ieteikumu iepazīties ar aptiekās pieejamajiem probiotiķiem – pienskābās un bifidobaktērijas saturošiem uztura bagātinātājiem, kas var palīdzēt atjaunot zīdaiņa zarnu trakta mikrobioloģisko vidi.

Risinājums – probiotiskās baktērijas 
2011.gada pētījumā, ko veica Ziemeļkarolīnas universitātes un Čikāgas universitātes zinātnieki, piedalījās 50 ar krūts pienu barojošas māmiņas un ar kolikām sirgstoši zīdaiņi. Pētījuma ietvaros mazuļi papildus uzņēma  pienskābo jeb laktobaktēriju. Zinātnieki atzina baktēriju labvēlīgā iedarbību, ko apliecināja 3 nedēļas garā pētījuma rezultāts – mazuļu raudāšana tika samazināta par 50%. 

Šo pašu baktēriju pozitīvo iedarbību, kas palīdz mazināt kolikas simptomus zīdaiņiem, apstiprināja arī šogad publicētais pētījums, kas norisinājās Murdoch bērnu pētniecības institūta (MCRI) vadībā, aptverot 11 dažādas valstis, tai skaitā Itāliju un Poliju. 

Jaunums aptieku plauktos – LYL BIOTIC Baby Professional

Vietējais farmācijas zīmols LYL love your life® sniedz palīdzīgu roku tiem jaunajiem vecākiem un mazulīšiem, kuru ikdienu bēdīgāku padara vēdera kreņķi - kopš oktobra aptiekās ir pieejams vienīgais Latvijā augstas aktivitātes pienskābo, bifidobaktēriju un Streptococcus komplekss ar tik lielu baktēriju skaitu - 125 miljardi vienā pudelītē – un sugu daudzveidību – 10 dažādas sugas - ērti lietojamu pilienu formā. 

Reklāma
Reklāma

Baktēriju un to sugu lielais daudzums spēj sniegt mazuļa veselai mikroflorai nepieciešamo. 
LYL BIOTIC Baby Professional sastāvā ir: 
    • Bifidobacterium Bifidum sugas baktērijas, kas var būt nepieciešamas zīdaiņa attīstībai un veselīgas imūnsistēmas izveidei, un spēj palīdzēt pret aizcietējumiem un caureju.
    • Bifidobacterium Breve sugas baktērijas veido pareizu jaundzimušā zarnu mikrofloru, īpaši rūpējas par zīdaiņu organisma attīstību un stabilu imunitātes izveidošanu. 
    • Lactobacillus Acidophilus sugas baktērijas var palīdzēt aizsargāt zarnu traktu no kaitīgām baktērijām, cīnīties ar pret vīrusiem un gripas infekcijām, īsināt slimošanas laiku.
    • Lactobacillus Rhamnosus sugas baktērijas var būt noderīgas pie antibiotiku vai infekciju izraisītas caurejas, pie laktozes nepanesības. 
    • Lactobacillus Casei sugas baktērijas var palīdzēt pret zīdaiņu kolikām, aizcietējumiem, mutes dobuma un ausu iekaisumu gadījumā.
    • Lactobacilus Plantarum sugas baktērijas var būt nepieciešamas jaundzimušā augšanai imunitātei un vielmaiņas darbībai. 


LYL BIOTIC Baby Professional ir 100% dabīgs produkts, kas satur augstvērtīgas, speciālā tehnoloģijā apstrādātas labās baktērijas un pilnībā attīrītu saulespuķu eļļu. Tas ir ērti uzpilināms uz māmiņas krūtsgala, māneklīša vai iepilināms mazuļa maltītē. Produkts nav jāuzglabā ledusskapī. Un tas ir piemērots arī ģimenēm - veģetāriešiem.

Novembrī LYLBIOTIC Baby Professional Euroaptieka, Benu Aptieka un www.well24.eu nopērkams ar atlaidi.

Plašāka informācija www.lyl.eu.


Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.