10 idejas, kā sagaidīt Latvijas dzimšanas dienu

Pēc 18 dienām, 18. novembrī, ar plašu programmu tiks svinēta Latvijas valsts proklamēšanas 100. gadadiena. Daudzveidīgs pasākumu klāsts valsts simtgades svētku programmā tiek piedāvāts Rīgā, visā Latvijā un pasaulē, kur Latvijas vārdu godinās plaša diplomātiskā programma. Gaidīt un sagaidīt nozīmīgo dienu, radot svētku noskaņu, ar kuru doties uz kādu no svinīgajiem pasākumiem, palīdzēs 10 idejas Latvijas dzimšanas dienai.

Šo pašu svētāko tu neaizmirsti... Tu esi Latvija, lai arī kura dzejnieka vārdi visskanīgāk atbalsotos Tavā sirdī.

FOTO: Shutterstock.com

Šo pašu svētāko tu neaizmirsti... Tu esi Latvija, lai arī kura dzejnieka vārdi visskanīgāk atbalsotos Tavā sirdī.

Saullēktā sveic Latviju, godinot mūsu valsti dabā vai pie svētku brokastu galda. 18. novembrī saule lēks plkst. 8.11. Vai tā būtu pirmo saules staru apspīdēta ainava, vai pirmais smaržīgais brokastu kafijas malks – lai rīts sākas dzimšanas dienas noskaņā. 

 

Cel godā Latvijas karogu. Ja nav iespējas pacelt karogu mastā, rotā ar karoga lentīti savu apģērbu vai noformē svētku brokastu vai pusdienu galdu karoga krāsās.

 

Kopā ar tuvajiem nostiprini Latvijas himnas vārdus. Nodziedi himnu, godinot karogu, iemāci himnas vārdus pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem.

 

Apciemo un godini Latvijas valstij svarīgu piemiņas vietu. Noliec ziedus, aizdedz svecīti par tiem, kas stāvējuši Latvijas valsts sardzē, piemini savus senčus un ikvienu, kurš cauri skaudriem likteņa līkločiem simts gados ir palīdzējis nosargāt Latvijas valsti.

 

Pasaki paldies un apsveic svētkos kādu, kurš šodien strādā. Glābšanas dienesti, veikalu pārdevēji, sabiedriskā transporta vadītāji, viesmīļi, koncertzāļu un kultūras centru darbinieki, žurnālisti, mūziķi un aktieri – 18. novembris ļoti daudziem būs darba diena, lai pārējie varētu izbaudīt svētkus. 

 

Reklāma
Reklāma

Pārlasi Ojāra Vācieša “Tu esi Latvija” vai citu iemīļotu Latvijai veltītu dzejoli. Šo pašu svētāko tu neaizmirsti... Tu esi Latvija, lai arī kura dzejnieka vārdi visskanīgāk atbalsotos Tavā sirdī.

 

Sapulcējies ap svētku galdu ar saviem mīļajiem, lai izbaudītu kopā būšanas prieku un spēku. Satiecies ar sen neredzētiem radiniekiem, uzaicini ciemos draugus, pacienā vientuļo kaimiņu vai pusdieno ģimenes lokā – izbaudi katru mīlestības pilno mirkli!

 

Apsveic draugus, radus un kaimiņus Latvijas dzimšanas dienā. Sazvani draugus, nosūti pastkartīti, uzdāvini rakstainus dūraiņus, kas ne tikai sildīs rokas, bet arī priecēs acis un valkātāja sirdi! Apņemies kopā ar tuvu cilvēku paveikt kādu lielisku darbu Latvijai jaunajā simtgadē, novēli pārējiem ko patiešām vērtīgu, uzdāvini ģimenei vai draugiem jaunu ideju kopīgai laika pavadīšanai!

 

Uzvelc siltus, rakstainus cimdus. Rotājies ar rakstainiem dūraiņiem, kuros ievītie tradicionālie simboli dos spēku un vienos cilvēkus svētku pasākumos. Sagaidi Latvijas dzimšanas dienu silti un koši!

 

Sāc Latvijas valsts otrā gadu simta pirmo dienu ar labu darbu. Izdari to, kam ikdienā neatliek laika vai drosmes. Piezvani vecākiem. Nokrāso noskrambāto sienu. Sāc lasīt grāmatu, kuru vienmēr esi atlicis malā. Atzīsties mīlestībā. Pacel nevērīgi nomestu lietu. Sāc īstenot jaunās simtgades apņemšanos. Nav nozīmes, cik liels būs paveiktais darbs, bet gan – cik daudz sirds siltuma tajā ieguldīsi!

Valsts svētki

18. novembrī ikviens aicināts doties uz svinīgajiem pasākumiem vai godināt valsti draugu lokā rakstainos cimdos. Svētku dienā velc rakstainus cimdus, sūti sveicienus draugiem, publicējot sociālajos tīklos lieto tēmturi #LV100. Informācija par 2018. gada 18. novembra notikumiem www.LV100.lv/18novembris.

Saistītie raksti