Dāvanas izveidē Latvijai vienojušies vairāk nekā 100 000 cilvēku

Kopš Elektrum projekta „Izdziedam 100” atklāšanas 2017. gada 15. novembrī dziedāšanā vienojušies vairāk nekā 100 000 cilvēku, kopā veidojot 411 stundu garu kopdziesmu kā dāvanu Latvijai simtgadē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Ir lieliski vērot, kā top mūsu tautas dāvinājums valstij svētkos. Nepilna gada laikā šīs idejas vārdā vienojušies tik daudz latviešu – gan tie, kas dzīvo tepat, Latvijā, gan tautieši ārzemēs. Ne mirkli nešaubījāmies, ka latvieši ir dziedātāju tauta, bet šāda cilvēku aktivitāte dara mūs patiesi lepnus. Ja vien mums visiem kopā līdz valsts simtgadei izdosies iedziedāt vēl 47 stundas, būsim pārspējuši pasaules rekordu un ierakstījuši Latvijas vārdu pasaules vēsturē. Es ticu, kopā mēs varam,” teic Solvita Linde, AS „Latvenergo” Mārketinga un klientu apkalpošanas direktore.  

Savu dziedājumu pievienot kopdziesmai ir iespējams vēl līdz Latvijas simtgades jubilejai 18. novembrī. Vietnes saturu ar visām iedziedātajām dziesmām 21. novembrī Elektrum dāvās Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, simboliski sveicot mūsu valsti svētkos. Projekta laikā izveidoto saturu Latvijas Nacionālā bibliotēka pievienos savam digitālam krājumam, tā visus tautiešu dziedājumus saglabājot nākamajām paaudzēm. Ikviens, kurš pēc 21. novembra dosies uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, varēs atrast un noklausīties savu dziedājumu vai meklēt sev pazīstamu cilvēku dziedātās dziesmas. 

Iedziedāt sev sirdij tuvas dziesmas būs iespējams ne vien Izdziedam100.lv vietnē un mobilajā lietotnē, bet arī Izdziedam 100 aktivitātēs: Dinamo Rīga mājas spēlēs 30. oktobrī un 1. novembrī, kā arī Elektrum objektā Esplanādē festivāla „Staro Rīga” ietvaros no 17. līdz 20. novembrim. Aicinām izmantot šo iespēju un saglabāt daļiņu sevis vēsturei un mūsu nākamajām paaudzēm! 

Izdziedam 100 ir zīmola Elektrum Latvijas simtgades projekts – interaktīva mūzikas platforma, kurā pievienoti vairāk nekā 400 latviešu nozīmīgākie skaņdarbi. Saturu veidojuši Latvijā zināmi muzikologi Juris Vaivods un Daiga Mazvērsīte, savukārt dziesmu apstrādi, fonogrammu un nošu izveidi veic Aigara Grāvera ierakstu studijas mūziķu kolektīvs. 

Lielāko popularitāti projekts guvis XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku laikā, kad kopdziesmai pievienotas vairāk nekā 79 stundas. Tāpat Latvijai dziedājumi tiek dāvāti katrā Dinamo Rīga mājas spēlē. Vietni dienā vidēji apmeklē 850 cilvēku – gan izdzied dziesmas, gan klausās dziesmu oriģinālus, meklē notis un dziesmu vārdus, kā arī lasa jaunāko informāciju. Projekts tapis ar Latvijas simtgades biroja, Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalstu.

 

Reklāma
Reklāma