Vai skvērs pie Dailes teātra ir uzdāvināts bezpajumtniekiem? Mammamuntetiem.lv aicina sakopt skvēru pie Latvijā lielākā teātra

Jau vairāk nekā desmit gadus Dailes teātris ir mans kaimiņš. Un vienlaikus mana sāpe. Ēka tik monumentāla, skvērs tik liels un... tik noplucis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vasarās skvēru pie Dailes teātra mēs ar bērniem dēvējam par bezpajumtnieku solāriju - tie guļ, kājas un zilganos degunos pret sauli pavērsuši, ar maisiņos ieslēptām pudelēm un citiem saviem dārgumiem. Tad pieslejas un turpat, krūmos, izdara savas dabiskās vajadzības. 

Kāpēc viņiem vieniem pieder Latvijas lielākā teātra pakāje? Kāpēc tā nav Rīgas iedzīvotāju un viesu atpūtas vieta, kur, piemēram, piesēst un patērzēt, gaidot teātra izrādi? Bet kur nu! Ak, jā, un, runājot par teātra apmeklēšanu. Man nav skaidrs, kā līdz Dailes teātra durvīm var aiziet augstpapēžu kurpēs...

Mjā, ilgu laiku man prasīja šīs domas izdomāšana.

Mēs, vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv šā gada 18.augustā Rīgas domei nosūtījām iesniegumu, kurā aicinām informēt par tālākajiem plāniem attiecībā uz Dailes teātra teritorijas labiekārtošanu. 

Gaidīsim atbildes un informēsim par tālāk gaidāmo.

Reklāma
Reklāma

Dailes teātra skvērs

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja