Zināms, kurā mēnesī dzimušajiem bērniem vissliktāk veicas skolā

Bērniem, kas ieņemti no janvāra līdz martam, ir lielāks risks, ka vēlāk dzīvē viņiem būs grūtības mācībās, jo viņu mātēm grūtniecības laikā ir trūcis D vitamīna, vēstī nesen veikta pētījuma rezultāti.

 

Ja sieviete vēlas piedzemdēt veselu un gudru bērnu, vēlams klausīt ārstu rekomendācijām un papildus lietot tā saukto saules vitamīnu - D vitamīnu. (Foto: Pixabay.com)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja sieviete vēlas piedzemdēt veselu un gudru bērnu, vēlams klausīt ārstu rekomendācijām un papildus lietot tā saukto saules vitamīnu - D vitamīnu. (Foto: Pixabay.com)

Disleksija, grūtības iemācīties lasīt, pasivitāte un uzmanības traucējumi – šīs lietas ir raksturīgas cilvēkiem, kuri ieņemti ziemā, bet dzimuši no oktobra līdz decembrim. Tas izskaidrojams ar faktu, ka viņu mātēm pirmajos trīs grūtniecības mēnešos ir pietrūcis saules vitamīna – D vitamīna, noskaidrots šajā pētījumā.

Zinātnieki pieļauj, ka informācijas uztveres un lasīšanas grūtību īpatsvars pieaug, jo arvien vairāk laika pavadām iekštelpās. Tiesa, palielinās arī uzmanības traucējumu un pasivitātes īpatsvars.

Lielbritānijas veselības aprūpes speciālisti iesaka rudenī un ziemā britiem ik dienu lietot pa 10 mg D vitamīna, jo, drūmajos laikapstākļos un, daudz laika pavadot iekštelpās, cilvēkiem masveidā trūkst D vitamīna.

Pētījumā analizētas vairāk nekā 800 000 bērnu mācīšanās spējas, un noskaidrots, ka 8,9% bērnu, kas ieņemti gada pirmajā ceturksnī, saskaras ar grūtībām mācīties – salīdzinot ar 7,6% bērnu, kuri ieņemti no jūlija līdz septembrim.

Tiek pieļauts, ka 11% gadījumos bērnu mācīšanās grūtības būtu iespējams novērst, ja māmiņas, gaidot mazuļus, sekotu mediķu rekomendācijām un papildus lietotu D vitamīnu. Lielbritānijā ik gadu dzimst apmēram 700 000 mazuļu, un tas nozīmē, ka ik gadu aptuveni 2000 cilvēku saskaras ar grūtībām skolā.

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no portāla Jauns.lv