FOTO: Trīs puikas un meitenīte - ģimenei Kauņā piedzimst četrīši

Kauņas klīnikā nākuši pasaulē četrīši - jaunai ģimenei no Panevēžas piedzimuši trīs puikas un meitenīte, turklāt divi brālīši ir identiskie dvīņi, vēsta laikraksts "Kauno diena".

 

FOTO: Trīs puikas un meitenīte - ģimenei Kauņā piedzimst četrīši

FOTO: Shutterstock.com

Kā izteicies Dzemdniecības un ginekoloģijas klīnika Dzemdību nodaļas vadītājs Vlads Gintauts, četrīšu piedzimšana jau pati par sevi ir rets gadījums, bet šos unikālos jaundzimušos, kas saviem vecākiem ir pirmie bērni, var droši saukt par simtgades četrīšiem.

Viņu māmiņa, kas tikko pārsniegusi trīsdesmit gadu slieksni, ar Kauņas klīniku sadarbojusies kopš 11.grūtniecības nedēļas un jau no 22.nedēļas uzturējusies Kauņas mediķu aprūpē stacionārā.

Četrīši nākuši pasaulē 32.nedēļā ar ķeizargriezienu, piedaloties 20 mediķu komandai. Lielākā no jaundzimušajiem ir māsiņa, kas sver 2004 gramus, viens brālītis piedzimis 1808 gramus smags, bet identisko dvīņu svars ir 1668 ir 1504 grami. "Visi izrādīja lielu vēlēšanos dzīvot, kustināja rociņas un izmēģināja balsi," stāstījis mediķis.

Visi jaundzimušie elpojuši paši, bet saskaņā ar ārstu lēmumu viņiem mazliet palīdzējusi arī īpaša aparatūra. Šobrīd brāļi jau elpo patstāvīgi, bet māsa vēl atstāta pie aparatūras.

{{ gallery }}

Pēc Gintauta teiktā, ultrasonogrāfijā četrīši bijuši skaidri saskatāmi. "Skats bija neatkārtojams," viņš ar smaidu atzinis.

Reklāma
Reklāma

Tiesa gan, topošajiem vecākiem aptvert ziņu par gaidāmo ģimenes pieaugumu nav bijis nemaz tik viegli. "Nācās skaidrot izredzes, mierināt un iedrošināt," viņš atcerējies.

Mediķi uzskata, ka četrīšu veselības stāvoklis ir diezgan labs, tomēr norāda, ka vēl paies laiks, iekams jaunā māmiņa ar mazuļiem varēs doties mājās uz Panevēžu. Ārstu komanda izteikusi cerību, ka Panevēžas pašvaldība ģimenei nodrošinās pienācīgu palīdzību.

Kauņas klīnikā četrīši iepriekšējā reizē nākuši pasaulē 2013. un 2015.gadā.

 

Informācija no portāla Jauns.lv