Mūžībā devies mūziķis un raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs

Pēc cīņas ar smagu slimību 17. oktobrī mūžībā devies mūziķis un raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tā ziņo LTV.

Valters Frīdenbergs bija Latvijā iemīļots mūziķis. Viņš ir dziedājis grupās "Dzeguzīte", "Putnu balle", "Tumsa", nesis Latvijas vārdu pasaulē, startējot Eirovīzijas dziesmu konkursā. Daudzu gadu garumā ar vārdiem "Sirds ir kā tilts" labdarības akcijās aicinājis palīdzēt smagi slimiem bērniem. Vēlāk palīdzība bija nepieciešama Valteram pašam. Veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu - vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt. 
 

Tomēr pēc laika slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu uzsākt ķīmijterapiju.  Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdevās tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadevās. 
 

Lai Valters turpināt cīņu par dzīvību bija nepieciešama ārstēšanās klīnikā Vācijā. Lai segtu ārstēšanās izmaksas, bija nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Diemžēl, neskatoties uz sabiedrības atbalstu un ārstēšanu, slimība izrādījās stiprāka par Valteru.
 

Reklāma
Reklāma

Izsakām visdziļāko līdzjūtību visiem Valtera tuvajiem cilvēkiem.

 

Foto: Rojs Maizītis