Viens mēnesis līdz valsts simtgadei! Un kā tu ar ģimeni gatavojies šim notikumam?

Tuvojas Latvijas simtgades svinības. Daudziem valsts dzimšanas diena ir bijusi kā atskaites punkts vai motivācija lietām, kuras katrs esam vēlējies paveikt šī skaistā un zīmīgā notikuma vārdā. Kāds ir apņēmies noskriet 100 kilometrus, cits – izgatavot 100 koka karotes vai iestādīt 100 ozolus. Kāda ir tavas ģimenes apņemšanās šajos svētkos?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai nebūtu lieliski kopā ar bērniem radīt ko zīmīgu un paliekošu, ko tādu, ko bērni varētu stāstīt un rādīt saviem bērniem, taviem mazbērniem? Ja šķiet, ka šī iespēja jau nokavēta, varam tevi iepriecināt – zīmols Elektrum pērnā gada novembrī aizsāka dāvanas izveidi Latvijai „Izdziedam 100” , kur ikviens, arī tu ar ģimeni, vēl var paspēt iesaistīties!


Elektrum veidotajā vietnē www.izdziedam100.lv ir apkopotas latviešu skaistākās un vēsturiski zīmīgākās dziesmas, kopskaitā vairāk nekā 260. Tās izdziedot, ikvienam ir iespēja pievienot savu balsi vietnē topošajai kopdziesmai. Kādēļ tā īpaša? Tā ir ne vien Latvijā, bet arī teju nu jau pasaulē garākā digitālā kopdziesma, turklāt latviešu valodā! Un vēl – šī kopdziesma valsts svētkos tiks dāvāta Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, kur to pievienos digitālajai kartotēkai. 

Tas nozīmē, ka, kopā ar ģimeni iedziedot dziesmu un pievienojot to kopdziesmai, tavi bērni nākotnē varēs aizvest savas atvasītes uz Latvijas Nacionālo bibliotēku un tur atrast simtgadei par godu tapušo dziedājumu. Teju kā ierakstīt liecību par savu ģimeni vēsturē! Un Elektrum mūsu valstij vēl – lai nākamās paaudzes šo liecību bibliotēkā var atrast, arī valsts divsimto jubileju svinot!

Tas ir vienkārši – ieej www.izdziedam100.lv vai lejupielādē mobilo lietotni, izvēlies sirdij tuvu dziesmu, iedziedi to kopā ar ģimeni un pievieno kopdziesmai, reģistrējoties ar savu sociālo tīklu vai Google+ profilu. Veido pats savas ģimenes dāvanu mūsu valstij svētkos! 

Vairāk par projektu: www.izdziedam100.lv

https://www.youtube.com/embed/YhgJaMc4zwg
 
Reklāma
Reklāma