Noskaidrots vecums, kad vīrieši visbiežāk ir neuzticīgi

Kāpēc cilvēki ir neuzticīgi, un vai no tā iespējams izvairīties – šis ir viens no mūžīgajiem jautājumiem, uz ko atbildes meklē gan attiecību pētnieki, gan arī paši piekrāptie dzīvesbiedri. Divi Kalifornijas un Ņujorkas universitāšu zinātnieki Adams Alters un Halss Heršfīlds šoreiz pievērsušies sānsoļu izpētei tieši vīriešu vidū.
Vai arī par sievietēm ir zināms šāds vecums?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai arī par sievietēm ir zināms šāds vecums?

Abi pētnieki piereģistrējās vietnē illicitenconters.com – portālā, kur no laulības dzīves noguruši ļaudis var sev atrast laika kavēkli garlaicības kliedēšanai. Saprotams, šie kungi to darīja, tīri zinātnisku mērķu vadīti.

 

Izpētot precētu vīriešu un sieviešu anketas, viņi centās rast atbildi uz jautājumu, cik gadu gan ir šiem nelaimīgajiem cilvēkiem. Pētnieki vēlējās uzzināt, vai iespējams atrast zinātniski pamatotu sakarību starp cilvēka vecumu un vēlmi atrast sev mīļāko. Un atbilde ilgi nebija jāmeklē.

 

Izanalizējot vairāk nekā 8 miljonus anketu, ko vīrieši aizpildījuši iepazīšanās portālos, zinātnieki noskaidrojuši, ka 18 procentiem jeb apmēram miljonam precēto vīru gadu skaits beidzas ar skaitli “9”. Šis rezultāts pētniekus pamatīgi izbrīnīja, un viņi par šo tēmu veica sešus dažādus pētījumus, lai pārliecība būtu pavisam skaidra. Un tad nonāca pie galējā secinājuma – jā, situācija ir tieši tāda. Indivīda vēlme sarosīties uz jaunu seksuālo iespaidu meklējumiem ārpus laulības jūtami palielinās 29, 39 un 49 gadu vecumā.

 

Izpētot visus savāktos datus, Alters un Heršfīlds secināja: tā notiek tāpēc, ka, tuvojoties apaļajai desmitgadei, cilvēkiem ir raksturīgi aizdomāties par dažādiem filozofiskiem jautājumiem par dzīves jēgu un savu vietu tajā. Vai tu esi sasniedzis to, ko vēlējies? Vai man izdevies atrast sevi? Vai tik tepat tuvumā nenotiek kādas spilgtas, pozitīvas un vitāli svarīgas lietas?

 

Tuvojoties apaļajai desmitgadei, cilvēkiem ir raksturīgi aizdomāties par dažādiem filozofiskiem jautājumiem par dzīves jēgu un savu vietu tajā. 

 

Reklāma
Reklāma

Varbūt kāds romāniņš vai iesākumam vismaz flirtiņš ar glīto kaimiņieni? Tādējādi ar vecumu saistītā pasaules uzskatu krīze mudina cilvēkus nostāties uz melu takas. Atklājuši šo sakarību, zinātnieki ar skubu steidza publicēt pētījumu rezultātus.

 

Savukārt Konektikutas unversitātes socioloģijas profesore Kristina Munša, iepazinusies ar kolēģu savāktajiem datiem, secina: jo vecāki ļaudis kļūst, jo vairāk viņi ir tendēti uz neuzticību. Līdz ar to krāpšanas risks 49 gadu vecumā ir ievērojami lielāks nekā 39 vai 29 gadu vecumā.

 

Pēc profesores Munšas domām, krāpšanas riska pieauguma saistība ar vecumu ir izskaidrojama ar to, ka solīdāka vecuma kungiem ir vairāk iespēju. Piemēram, 49 gadus vecu vīrieti var tiklab savaldzināt gan 18 gadus jauna studente, gan arī kolēģe, kas ir dažus gadus vecāka par viņu pašu. Taču divdesmitgadnieks, visticamāk, savu sānsoļu objektu meklēs vien starp vienaudzēm, līdz ar to viņa meklējumu telpa ir daudz šaurāka.

 

Par laimi, Munša nedomā, ka gadu skaits ar otro ciparu “9” ir galīgs un nepārsūdzams spriedums. “Šī teorija skan pārliecinoši, taču katrs no mums var izvairīties no romāna, ja vien vēlas,” mierina profesore. “Vienkārši vajag turēties pa gabalu no situācijām, kas provocē uz ārpuslaulības attiecībām: no darba ballītēm, romantiskām vakara pastaigām ar sievas draudzenēm parkā un divdomīgiem smaidiem kaimiņienes virzienā.”

 

Informācija no portāla Jauns.lv

Saistītie raksti