Kā trokšņot dzīvoklī un nekļūt par kārtības traucētāju?

Katrai ģimenei ir savi iemesli svētkiem. Izlaidumi, dzimšanas diena, paaugstināšana amatā. Ballītes pavada smiekli, burzma un skaļāka mūzika. Bet troksnis bieži traucē kaimiņiem. Kā trokšņot tā, lai nekļūtu par kārtības traucētāju?

Katram no mums reizi gadā ir dzimšanas diena un reizēm svētki paredzēti grandiozāki nekā citus gadus. Tādā gadījumā viens no labākajiem risinājumiem ir iemest kaimiņu pastkastītēs informatīvu lapiņu, kurā teikts, ka attiecīgajā dienā būs ballīte.

FOTO: Shutterstock.com

Katram no mums reizi gadā ir dzimšanas diena un reizēm svētki paredzēti grandiozāki nekā citus gadus. Tādā gadījumā viens no labākajiem risinājumiem ir iemest kaimiņu pastkastītēs informatīvu lapiņu, kurā teikts, ka attiecīgajā dienā būs ballīte.

Rīgas pašvaldības policijā skaidro, ka ikvienam ir tiesības savā dzīvoklī klausīties mūziku vai citādi atpūsties, taču šīs tiesības nav absolūtas, jo vienlaikus ikvienam ir tiesības uz mieru un klusumu. Līdz ar to, ja viens kaimiņš skaļi klausās mūziku vai citādi trokšņo un ja tas traucē citiem kaimiņiem, tad ir tiesības saukt policiju, kas katru situāciju izvērtēs.

 

Taču pirms saukt policiju ir ieteicams ar kaimiņu aprunāties, jo trokšņotājs bieži vien nemaz nezina, ka viņš citiem traucē.

Tāpat jāievēro samērība policijas saukšanā, piemēram, Rīgas pašvaldības policijas pieredzē ir arī tādi gadījumi, kuros iedzīvotājs sūdzas par to, ka kaimiņš skaļi pārvietojas pa dzīvokli, bet notikuma vietā atklājas, ka kaimiņam ir lauzta kāja un viņš pārvietojas ar kruķiem. Protams, tādos gadījumos policija nesodīs klibo kaimiņu. Tāpat bieži policiju sauc iedzīvotāji, kuriem traucē, ka kaimiņu bērni vai mājdzīvnieki skraida pa augšstāva dzīvokli - arī šādos gadījumos iedzīvotājiem būtu jābūt tolerantiem, jo spēlēšanās ir daļa no normāla bērna attīstības cikla. Taču, ja dzīvoklī ilgstoši rej suns, tad gan ir pamats saukt policiju, jo var izrādīties, ka suns ir pamests viens uz vairākām dienām. Tāpat ikvienam suņa īpašniekam ir jāatceras, ka tikai un vienīgi viņš ir atbildīgs par savu mājdzīvnieku un viņam arī jāatbild par to, ka dzīvnieks traucē apkārtējo mieru.

Tāpat bieži policiju sauc iedzīvotāji, kuriem traucē, ka kaimiņu bērni vai mājdzīvnieki skraida pa augšstāva dzīvokli - arī šādos gadījumos iedzīvotājiem būtu jābūt tolerantiem, jo spēlēšanās ir daļa no normāla bērna attīstības cikla.

Savukārt, ja ir ieplānota ballīte, tad iesakām kaimiņus pirms tam brīdināt.

Katram no mums reizi gadā ir dzimšanas diena un reizēm svētki paredzēti grandiozāki nekā citus gadus. Tādā gadījumā viens no labākajiem risinājumiem ir iemest kaimiņu pastkastītēs informatīvu lapiņu, kurā teikts, ka attiecīgajā dienā būs ballīte. Tāpat šādā lapiņā būtu jānorāda savs tālruņa numurs, lai gadījumā, ja ballīte kļūst pārāk skaļa, kaimiņi var piezvanīt palūgt mūziku pagriezt klusāk.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.riga.lv

 

LASI ARĪ: Kaimiņu bērni no rīta līdz vakaram ālējas kāpņutelpā. Troksnis nav izturams...

Stājies spēkā aizliegums pīpēt uz balkoniem, pie loga un citu cilvēku klātbūtnē