Norvik Banka un Mammamuntetiem.lv aicina: Pasaki paldies savam senioram!

Ik gadu 1. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā senioru diena. Lai pateiktu paldies saviem senioriem, no 1. līdz 7. oktobrim "Mammamuntetiem.lv" kopā ar "Norvik Banku" aicina piedalīties sociālajā kampaņā “Sakām paldies mūsu senioriem!” un tās ietvaros "Mammamuntetiem.lv" Facebook lapā veltīt labus vārdus kādam sev īpašam senioram vai seniorei. 

 

Starptautiskajā senioru dienā vēlamies mudināt pateikt sirsnīgu paldies ikvienam senioram, lai viņi sajustu, ka ir vajadzīgi mums līdzās ik dienu.

FOTO: Shutterstock.com

Starptautiskajā senioru dienā vēlamies mudināt pateikt sirsnīgu paldies ikvienam senioram, lai viņi sajustu, ka ir vajadzīgi mums līdzās ik dienu.

“Katrai ģimenei lielu spēku var sniegt tās seniori. Turklāt tie nav tikai mūsu tēvi un vectēvi vai mammas un vecmammas, bet arī krustmātes un krusttēvi, kaimiņi un darbabiedri, kas ieguldījuši savu enerģiju, nenovērtējamās zināšanas un dzīves pieredzi, atbalstot jauno paaudzi visdažādākajos veidos. Starptautiskajā senioru dienā vēlamies mudināt pateikt sirsnīgu paldies ikvienam senioram, lai viņi sajustu, ka ir vajadzīgi mums līdzās ik dienu,” stāsta Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Akcijai noslēdzoties, pirmdien, 8. oktobrī no visiem komentāriem, kuros teikts paldies kādam senioram, tiks izlozēti trīs, un komentāru autori varēs minētos seniorus pārsteigt un iepriecināt ar 50 eiro naudas balvu no Norvik Bankas. 

Latvijas senioriem gandarījumu sniedz ģimene un iespēja būt noderīgiem 

Lai uzzinātu, kā seniori jūtas mūsdienu sabiedrībā, un kas palīdz viņiem justies piederīgiem un vajadzīgiem, "Norvik Banka" sadarbībā ar "Snapshots" šī gada septembrī veica pētījumu, kas atklāja, ka lielākā daļa Latvijas senioru jeb 71% jūtas novērtēti gan sabiedrībā, gan ģimenē.

Lai turpinātu dzīvot ar līdzdalības un noderīguma sajūtu, senioriem ir svarīgi būt novērtētiem kā no ģimenes, tā sabiedrības puses. 
 

Reklāma
Reklāma

Vislielāko gandarījumu ikdienā senioriem sniedz ciešas ģimenes saites un kopā pavadītais laiks ar tuviniekiem (69%), taču svarīga ir arī iespēja būt noderīgiem sabiedrībai, strādājot algotu darbu (59%). Teju puse Latvijas senioru jeb 47% dzīvesprieku un enerģiju vienlīdz smeļas kā aktīvā atpūtā dabā – sēņojot, ogojot vai makšķerējot, – tā rosoties piemājas dārziņā. Savukārt 42% aptaujāto gandarījumu gūst, apmeklējot dažādus kultūras pasākumus – koncertus, izrādes, izstādes u.c.
 
“Lai turpinātu dzīvot ar līdzdalības un noderīguma sajūtu, senioriem ir svarīgi būt novērtētiem kā no ģimenes, tā sabiedrības puses. Aptaujas dati rāda, ka daudzi arī pēc aiziešanas pensijā labprāt turpinātu strādāt algotu darbu, ja būtu iespēja pašiem izvēlēties darba slodzi un grafiku", stāsta Lidija Dzene, "Norvik Bankas" Senioru nodarbinātības programmas vadītāja. “Lai veicinātu senioru nodarbinātību, mēs piedāvājam viņiem kļūt par klientu konsultantiem kādā no 45 "Norvik Bankas" filiālēm visā Latvijā, kur viņi var palīdzēt saviem līdzgaitniekiem justies droši un pārliecināti, izmantojot un saņemot visus nepieciešamos bankas pakalpojumus.” Lai pieteiktos senioru konsultanta vakancei, savu CV var nosūtīt "Norvik Bankas" personāla daļai uz e-pastu personnel@norvik.eu vai piezvanīt Lidijai Dzenei pa tālruni 67091803.

Lai veicinātu senioru nodarbinātību, mēs piedāvājam viņiem kļūt par klientu konsultantiem kādā no 45 Norvik Bankas filiālēm visā Latvijā.
 

Kā rāda aptauja, vislielāko piederības sajūtu ģimenē vecāka gadagājuma ļaudīm sniedz tieši ciešā saikne ar tuviniekiem, uz ko norāda 97% aptaujāto, taču seniori jūtas ļoti noderīgi arī tad, ja ģimene uzklausa un ņem vērā viņu pieredzi (79%), kā arī ļauj aktīvi piedalīties bērnu un mazbērnu dzīvēs, ko novērtē 75% aptaujāto. Aptaujātie seniori atzīst, ka dzīves kvalitāti ievērojami uzlabo iespēja regulāri pavadīt laiku kopā ar draugiem un domubiedriem, kā arī pietiekams atbalsts no valsts un pašvaldības puses, nodrošinot tādus vecumdienās nozīmīgus pakalpojumus kā pensija, veselības aprūpe, dažādi pabalsti u.tml. Aptauja rāda, ka tikai 3% mūsu valsts senioru nejūtas novērtēti ne no tuvinieku, ne sabiedrības puses.
 
Piedalies "Norvik Bankas" un "Mammamuntetiem.lv" akcijā un pasaki paldies savam senioram!