Noderīgi ieteikumi jaunajām māmiņām gatavojoties dzemdībām!

Sagatavoties dzemdībām nav viegls uzdevums, īpaši, ja gaidāms pirmais mazulis! Skaidrs, ka ierastais dzīves ritms mainīsies, daudzas ikdienas lietas un ieradumi būs jāpakārto mazulītim. Šajā satraucošajā gatavošanās periodā var būt daudz neskaidru jautājumu, ar kuriem nākas saskarties – viens no tiem ir par nepieciešamajiem produktiem, kurus ņemt līdzi dzemdību somā, kuri ir ieteicami un kur tos meklēt?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai gan katrai dzemdību nodaļai uzskati par to, kam jābūt Tavā dzemdību somā, var nedaudz atšķirties, lielākoties ieteikumi ir ļoti līdzīgi! 

 

Zīmols Canpol babies, kas jau vairāk kā 20 gadus 35 valstīs piedāvā plašu aprūpes, barošanas un higiēnas produktu klāstu, rekomendē produkciju, kas noteikti būs noderīga un nepieciešama topošās māmiņas dzemdību somā, kā arī vēlāk izmantošanai mājās. 

 

Pēcdzemdību biksītes un higiēniskās paketes noteikti ir iekļaujamo produktu kāstā, gatavojoties dzemdībām. Izvēloties pēcdzemdību biksītes, svarīgi, lai tās būtu elpojošas, ērtas un staipīgas. Biksītes, tāpat kā pēcdzemdību paketes, noderēs ilgākā laika periodā, kamēr turpināsies pēcdzemdību izdalījumi. Svarīgi biksītes un paketes bieži mainīt, atkarībā no izdalījumu daudzuma, lai nepakļautu sevi infekcijas riskam. 

 

 

Vienreizlietojamās pēcdzemdību biksītes 

Paredzētas lietošanai laikā pēc dzemdībām. Tās ir izgatavotas no mīkstas un maigas šķiedras, kas ļauj brīvi cirkulēt gaisam. Biksītes palīdz noturēt hi giēniskās paketes vietā. Pieejamas izmēros M, L, XL.

 

Vairākkārt lietojamas pēcdzemdību īsās apakšbikses

Atbilstošas formas elastīgas pēcdzemdību īsās apakšbikses palīdz noturēt vietā pēcdzemdību paketes un padara to lietošanu ērtāku. Izgatavotas no ļoti elpojoša neilona, vairākkārt lietojamas, elastīgas un mazgājamas ar rokām. Šīs elpojošās apakšbikses arī palīdzēs veicināt brūču sadzīšanu. Pieejami S / M un L/XL izmēri.

 

 

Sevišķi absorbējošas pēcdzemdību higiēniskās paketes

Pēcdzemdību higiēniskās paketes tiek lietotas uzreiz pēc bērniņa piedzimšanas, gan pēc dabiskām dzemdībām, gan pēc ķeizargrieziena. Gēla slānis ātri absorbē šķidrumu, satur šķidrumu paketes iekšpusē un neitralizē nepatīkamo aromātu. Maigs virsējais slānis novērš ādas pielipšanu un kairinājumu. Pēcdzemdību higiēniskās paketes ir kvalitatīvākas, lielākas, ar labāku uzsūkšanas spēju, nekā parastās menstruāciju paketes. 

 

 

Īpaši noderīgi un ērti ir multifunkcionālie vienreizējie autiņi. Tie ir viegli lietojami un ļoti noderīgi gan jaunajām māmiņām, gan mazuļiem. Tie lieliski noderēs pārtīšanas laikā un aizsargās bērna gultiņu, pārtinamo galdu, dīvānu, gultu un citas virsmas no noplūdes un traipiem. Autiņi noderēs gan dodoties uz slimnīcu, gan pārbraucienos un ikdienā mājās. 

 

 

Krūštura ieliktņi pirmajās dienās pēc dzemdībām iespējams nav nepieciešami, jo piens vairāk izdalās ap trešo dienu, kad parasti jau jādodas mājās. Taču katrai sievietei tas ir ļoti individuāli, pirmajās dienās pieniņš var sākt izdalīties arī pa nakti guļot, tāpēc tos ieteicams iekļaut dzemdību somā!  Svarīgi pārliecināties vai ieliktņa maliņas nav asas un neberzē, vai tajos ir mitrumu absorbējošs slānītis (želeja vai plēvīte). Ērti, ja ieliktnim ir lipeklītis, kas fiksē to pie krūštura.  

Šie Canpol babies krūštura ieliktņi ar alvejas ekstraktu ir sevišķi plāni, gēla slānis absorbē un satur šķidrumu iekšpusē, savukārt neslīdošā maliņa notur ieliktni tam paredzētajā vietā. Alvejas ekstrakts nomierina sakairinātu ādu un paātrina krūšu galu sadzīšanu. 

 

Jaunās māmiņas ikdienu atvieglos ērts barošanas krūšturis, īpaši sākuma periodā, kad zīdīšanu jāveic bieži un regulāri. Svarīgi, lai barošanas krūšturis ir izgatavots no 100% mīkstas kokvilnas, kas nekairinās jutīgus krūtsgalus barošanas periodā. 

Canpol babies kokvilnas krūšturis ir elastīgs ar atāķējamām maliņām, lai vieglāk un ērtāk varētu pabarot mazuli. Pieejams dažādos izmēros.

Lai atvieglotu barošanas procesu, barošanas krūšturi, tāpat kā apģērbu, ieteicams izvēlēties ar aizdari priekšpusē. Zīdīšanas periodā, speciālisti iesaka izvēlēties vienkāršus kokvilnas krūšturus, jo mežģīnes un sintētiskie materiāli var veicināt iekaisumus vai saberzējumus.

 

Reklāma
Reklāma

 

Kamēr mazulītis un māmiņa pielāgojas zīdīšanas procesam, var parādīties problēma ar ieplaisājušiem krūšu galiem. Tādos gadījumos var izmantot silikona krūšu uzgaļus. Tie aizsargā sāpīgus krūšu galus, liek justies ērtāk un ļaus turpināt barošanu ar krūti.

 

Daudzas jaunās māmiņas izmanto piena pumpi, kas atvieglo ikdienas gaitas, īpaši, ja nepieciešams atstāt mazulīti uz ilgāku laiku un nesanāk būt pie bērna regulārajā barošanas laikā. Taču arī citos gadījumos tas var būt lielisks palīgs jauno māmiņu ikdienā.

 

 

Canpol babies elektriskais piena pumpis ar silikona krūts uzgali

Pumpim ir 3 līmeņu atsūkšanas stipruma regulācijas, tas ir kluss un diskrēts.

Piena pumpis var būt noderīgs sekojošās situācijās:

• tiek ražots pārāk daudz piena vai piena stāzes gadījumā

• tiek ražots pārāk maz piena

• ierāvušies, plakani vai ievainoti krūšu gali

• bērniņš ir saslimis un nevēlas zīst

• Ja mazulis uz laiku jāatstāj ar kādu citu

• Jums jāatgriežas darba gaitās, bet vēlaties turpināt krūts barošanu un saglabāt laktāciju.

 

Gatavošanās dzemdībām laicīgi ļaus topošajai māmiņai justies drošāk, jo ar produktiem būs iespējams iepazīties jau laikus un izvairīties no pēdējā brīža stresa. Tik daudz jaunu un patīkamu emociju vēl priekšā, tāpēc labi, ja nepieciešamās pamatlietas būs sarūpētas un savu uzmanību varēs veltīt mazulim un sev! 

 

Visus augstāk minētos Canpol babies produktus vienuviet vari atrast veikalos KidzOne, Cipollino un arī lielākajā bērnu preču veikalā Imantā, Baby City Toys City!

 

 

  KidZone veikali Rīgā:
   Ieriķu iela 3, t/c Domina Shopping
   Brīvības gatve 372, t/p Alfa
   Lielirbes iela 29, t/c Spice
   Mūkusalas iela 71, mic Rīga Plaza

    KidZone veikali Liepājā un Daugavpilī:
   Liepājā, Lielā iela 13, t/c Kurzeme
   Daugavpilī, Rīgas iela 9, t/c Solo

 

 

Veikals “Baby City Toy City”:
Slokas iela 161, Imanta, Rīga

 

   

   Veikals “Cipollino”:
   Rīgā, Stacijas laukums 2, t/c Origo