Krāsnī cepti Zemgales dārzu āboli ar karameļu mērci

Vienkārši, ātri gatavojama ābolu dumstalkūka brīvdienu pēcpusdienais tējas galdam. 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas: 

  • Āboli 1kg 
  • Cukurs 150g 
  • Kanēlis 10g 
  • Sviests 30g 



Pagatavošana
Nomizotus, sagrieztus ābolus cep krāsnī, pārkaisa ar kanēļa - cukura maisījumu un sviesta gabaliņiem. Pasniedz karstus vai atdzesētus ar karameļu vai vaniļas mērci. 


Karameļu mērce: 

  • Cukurs 100g 
  • Sviests 20g 
  • Salds krējums 60g 
  • Piens 30g 
Reklāma
Reklāma

Katliņa karamelizē cukuru, pievieno sviestu, maisot pievieno saldu krējumu, pienu, uzvāra. Pasniedz ar krāsnī ceptiem Zemgales dārzu āboliem. 

 

Sastāvdaļas