C vitamīns – neaizstājams līdzeklis ne tikai imunitātes stiprināšanai, bet arī skaistuma vairošanai

Tuvojoties vēsajam rudens laikam, ierasts uzņemt papildu C vitamīnu imunitātes stiprināšanai, tomēr nevajadzētu aizmirst, ka to var lietot arī ārēji, tādējādi efektīvi samazinot kaitīgo saules staru ietekmi un neitralizējot brīvos radikāļus, kas veicina priekšlaicīgu ādas novecošanos.

C vitamīns ir teju neaizstājams līdzeklis sauļošanās sezonas beigās, kad nogurdinātai ādai ir nepieciešama papildu palīdzība.

FOTO: Shutterstock.com

C vitamīns ir teju neaizstājams līdzeklis sauļošanās sezonas beigās, kad nogurdinātai ādai ir nepieciešama papildu palīdzība.

Īpaši rudenī manāmas ilgstošas saules iedarbības atstātās pēdas – ādas elastības mazināšanās un grumbiņu parādīšanās, tādēļ speciālisti arvien biežāk uzsver C vitamīna nozīmi skaistumkopšanā, norādot, ka tas ir ļoti spēcīgs antioksidants, kas palīdz aizsargāt ādu no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes.

 

Papildu C vitamīna deva tiešām uzlabo ādas stāvokli un izskatu – palīdz novērst ādas krāsas izmaiņas, padara tumšos plankumus nemanāmākus.

 

"Papildu C vitamīna deva tiešām uzlabo ādas stāvokli un izskatu – askorbīnskābe palīdz novērst ādas krāsas izmaiņas, padara tumšos plankumus nemanāmākus un mazina iekaisumu," apstiprina skaistuma eksperts Andžejs Savickis, papildinot: "C vitamīnu saturoši ādas kopšanas produkti novērš vairākas problēmas – ādas novecošanos, ādas nogurumu, pūtīšu radītās rētas un tumšos plankumus. Turklāt tas ir teju neaizstājams līdzeklis sauļošanās sezonas beigās, kad nogurdinātai ādai ir nepieciešama papildu palīdzība."

Cilvēka ķermenis dabīgā veidā neizstrādā un neuzglabā C vitamīnu, tādēļ atbilstoša vitamīnu līmeņa uzturēšanai, to ieteicams lietot papildus ikdienas uzturam. Tā kā āda saņem C vitamīna devu tikai tad, kad tas pietiekamā daudzumā uzņemts pārējos orgānos, bieži vien tai nav pieejama pietiekami liela vitamīnu deva.


C vitamīns – līdzeklis cīņā pret ādas novecošanos
C vitamīns ir viens no spēcīgākajiem antioksidantiem, kas palīdz saglabāt ādas elastību un jauneklīgumu. Šis vitamīns ir neatņemama kolagēna sintēzes procesa sastāvdaļa, tādēļ tā lietošana palēnina grumbiņu veidošanos un esošo grumbiņu palielināšanos. Tas cīnās ar brīvajiem radikāļiem, samazina hiperpigmentāciju un padara gaišākus tumšos plankumus.

"Kļūstot vecākam, kalogēna daudzums ādā dabiski samazinās, tādēļ tā kļūst neelastīgāka un parādās grumbiņas. Turklāt straujāku kalogēna līmeņa samazināšanos veicina smēķēšana, alkohola lietošana, gaisa piesārņojums un citi mūsdienu vides kaitīgie aspekti. Lai palīdzētu ādai papildināt kalogēna rezerves, ieteicams lietot ādas kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir vitamīns C," saka Savickis.

 

Reklāma
Reklāma

LASI ARĪ: C vitamīns – neaizstājams palīgs imunitātes spēcināšanai 
 


Pazīmes, ka ādai trūkst C vitamīna
Samazinoties C vitamīna līmenim ādā, tā kļūst pelēcīga, nevienmērīga, sausa un parādās grumbiņas. Biežāk veidojas nelielas brūces, kuru dzīšana ir ilgstošāka, kā arī palielinās un kļūst pamanāmāki kapilāri. "Tiklīdz redzama kāda no šīm pazīmēm, ieteicams bagātināt organismu ar C vitamīnu saturošiem produktiem," iesaka Savickis.

 

Samazinoties C vitamīna līmenim ādā, tā kļūst pelēcīga, nevienmērīga, sausa un parādās grumbiņas. 

 

Lietojot absorbīnskābi saturošus produktus regulāri, drīz vien būs manāmi rezultāti – sāks izzust tumšie loki ap acīm, tumšie laukumi kļūs gaišāki un āda izskatīsies mirdzošāka un tvirtāka.

 

Avots: Jauns.lv