Smaržas un to noturība: seši ieteikumi, kurus vērts zināt

Smaržas ir neatņemama kosmētikas skapīša sastāvdaļa daudzām sievietēm un vīriešiem, taču ne mazāk svarīgi par piemērotāko smaržu atrašanu ir arī to pareiza lietošana. Tāpēc esam apkopojuši sešus ieteikumus, kas palīdzēs patīkamā aromāta klātesamību saglabāt pēc iespējas ilgāk!

FOTO: Shutterstock.com

Uzsmidzini smaržas pulsa zonās
Knifs, ko zina lielākā daļa smaržu lietotāju – tām nonākot uz pulsa zonām, smaržas tiek izstarotas labāk; tieši tāpēc tās ieteicams pūst uz plaukstas locītavām, elkoņu un ceļgalu iekšpusē, aiz ausīm, kā arī uz kakla (tā apakšdaļā). Alternatīva – gaisā radīt smaržu mākoni un tam iziet cauri – tādējādi smaržas nonāks arī uz matiem un apģērba, taču šādā gadījumā smaržas izlietosies krietni vien ātrāk.

Tīra un mitra āda – labākais “pamats” smaržām
Vislabākais brīdis, kad uz ķermeņa uzpūst smaržas, ir uzreiz pēc mazgāšanās, jo tieši tīrā ādā tās vislabāk iesūcas, savukārt mitra āda aromātu saglabās daudz ilgāk. Tādēļ, ja Tev ir sausa ķermeņa āda, pirms smaržu uzklāšanas ieteicams izmantot mitrinošu krēmu vai arī vietās, kurām grasies uzpūst smaržas, uzsmērēt vazelīnu – tas nodrošinās daudz ilgāku aromāta noturību!

 


Foto: Shutterstock.com

 

Izvairies no pārspīlētiem smaržu “kokteiļiem”
Savdabīgs un intensīvs aromāts piemīt ne tikai smaržām, bet arī šampūnam, dušas želejai, ķermeņa losjoniem un cita veida kosmētikai, tāpēc, izmantojot smaržas, ir svarīgi pievērst uzmanību tam, vai kopējais aromātu ansamblis nebūs pārāk juceklīgs. Lai no tā izvairītos, izvēlies vai nu kosmētiku ar vienotiem smaržu toņiem, vai arī dienās, kad izmantosi konkrētas smaržas, lieto kosmētiku ar pēc iespējas neitrālāku aromātu. Piemērots risinājums šādās situācijās var būt arī tā dēvētie dāvanu komplekti, kuros ietilpst gan smaržas, gan dušas želeja, ķermeņa krēms un šampūns ar vienotu aromātu.


Nozīme ir arī pareizai uzglabāšanai
Lai smaržas pēc iespējas ilgāk saglabātu savas labākās īpašības, proti, aromāta buķeti un noturību, ir svarīgi tās pareizi uzglabāt. Pirmkārt, smaržas nekādā gadījumā nevajadzētu turēt ļoti siltās telpās, kā arī tās vajadzētu pasargāt no tiešiem saules stariem. Arī tik izplatītā smaržu turēšana vannasistabā nebūt nav tas labākais variants, pateicoties jau pieminētajam karstumam, kā arī nemitīgajām temperatūras un gaisa mitruma svārstībām.

Vislabāk smaržas “jutīsies” vēsā, tumšā vietā, kurā nav krasu temperatūras svārstību, līdz ar to piemērots var būt guļamistabas plauktiņš vai, piemēram, lāde koridorī vai garderobes telpā.

 

Reklāma
Reklāma

Foto: Shutterstock.com

 

Labāk mazāk, nekā par daudz
Aktuāls ir arī jautājums par to, cik daudz smaržas nepieciešams izmantot vienā lietošanas reizē. Uzreiz gan jāsaka, ka vienotas atbildes uz šo jautājumu nav, jo tas atkarīgs no dažādiem faktoriem – sākot ar smaržu intensitāti un beidzot ar gadalaiku (vasarā smaržas saglabājas ilgāku laika periodu, tāpēc tās jāsmidzina mazāk, savukārt aukstā laikā smaržu intensitāte samazinās). Taču vidēji smaržas ieteicams izsmidzināt trīs līdz četras reizes. Ja tomēr jūti, ka ar iesmaržināšanos sanācis pārspīlēt, izej svaigā gaisā – tādējādi smaržu intensitāte nedaudz samazināsies.


Arī smaržām ir derīguma termiņš
Lai gan varētu šķist, ka smaržas kalpo ilgus gadus, tā nav – lielākoties 3-5 gadus pēc ražošanas brīža tās sāk zaudēt savu intensitāti un smaržu buķeti. Tāpēc piegājiens ar ļoti lēnu smaržu lietošanu un to taupīšanu vien īpašām dienām nestrādās; ja smaržas grasies izmantot patiešām reti, iegādājies nelielu iepakojumu.

Vai arī Tu esi jaunu smaržu meklējumos? Ienāc 1a.lv un iegādājies smaržas no pasaulē populārākajiem zīmoliem!