Perfekts – tā Rūmenes muižā, Kalnmuižas pilī un Botāniskajā dārzā atsaucas par Husqvarna robotizēto zāles pļāvēju Automower®

Laimē Husqvarna Automower® testēšanai visas 2019. gada vasaras garumā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasaules vadošais dārza, meža un zāliena kopšanas tehnikas ražotājs Husqvarna uzsācis kampaņu “Husqvarna Automower® 100 testa dienas sakoptai Latvijai”. Projekta ietvaros, kas veltīts Latvijas simtgadei, Husqvarna sešām sabiedrībā iecienītām un publiski pieejamām vietām Latvijā piešķīrusi robotizēto zāles pļāvēju Automower®, lai tas klusi rūpētos par zālienu, saglabātu to nevainojamu un ļautu darbiniekiem aizmirst par zāles pļaušanu tā darbības zonā.

Par Automower® darbu stāsta Rūmenes muižas saimniecības vadītājs Gundars, Kalnmuižas pils administratore Lāsma un agronoms no Latvijas Universitātes Botāniskā dārza - Kristaps.

Šis robots ir īpašs ne tikai ar tā tehnisko specifikāciju, kluso darbību un nenogurdināmajām pļaušanas spējām, bet arī vienlaikus tiek uztverts kā ģimenes loceklis vai mājdzīvnieks, un tam tiek piešķirts arī vārds -  dažviet tas ir Robis, dažviet - Ilzīte, bet dažviet vienkārši draugs!
Un kā Tu sauktu savu Automower®?



Kā pie jums norisinās ikdienas pļaušanas darbi? 
Gundars: Teritorijā, kurā šobrīd darbojas Automower, darbiniekam zāles pļaušana aizņem aptuveni pusi dienas un tiek veikta divas reizes nedēļā. Šobrīd to visu spēj izdarīt Automower. Savukārt darbinieks šai laikā var pievērsties citiem darbiem. 

Lāsma: Laukums, kurā šobrīd strādā robots, tiek pļauts gandrīz katru dienu, lai tas izskatītos kopts un skaists. Tagad tur darbojas Automower, kas neizmērojami atvieglo ikdienu darbiniekiem. 

Kristaps: Automower darbības laukumu darbiniekam parasti jāpļauj aptuveni divas stundas, vairākas reizes nedēļā, taču robots šajā laukumā čakli strādā 24/7, tāpēc arī zāliens izskatās perfekts. Zāle ir nopļauta vienmērīgi, tādā stāvoklī tā ir visu laiku, un netiek atstātas izbraukātas takas, kā tas parasti notiek pēc manuālas pļaušanas.
 

Kādi ir Jūsu pirmie iespaidi par Husqvarna Automower®?
Gundars: Ir pagājusi tikai nedēļa, bet es jau droši varu apgalvot, ka šis noteikti ir ideāls palīgs! Iepriecinoši, ka tas strādā arī lietū, ir ļoti kluss un patērē pavisam nedaudz elektroenerģijas.

Kristaps: Pirms Automower® uzsāka darbu, protams, bija gan daudz jautājumu, gan arī  skepse, cik spējīgs tas būs. Vai spēs strādāt lietū, kā tiks galā ar garu zāli, bedrēm, zariem, ko darīs, kad nonāks saskarē ar kokiem. Taču tagad zinu, ka par to nav jāraizējas un Automower® strādā patstāvīgi. Turklāt pēc Automower® pļaušanas neveidojas garie zāles kāti, kas parasti veidojas pēc ilgstošas pļaušanas.

Lāsma: Man ļoti patīk mūsu jaunais darbinieks. Pirmkārt, starp dabu un kokiem tas izskatās tik skaisti. Automower® piesaista mūsu viesu uzmanību un rada interesi. Pārsteidzoši, cik robots ir kluss, naktī viegli pamanāms savu LED gaismu dēļ. Savukārt, zāliens, kurā tas strādā, ir absolūti izcilā stāvoklī. Teritorijā, kur strādā Automower®, ir vietas, pie kurām tas netiek, jo nav tām pieslēgts. Tajās vietās zāli pļaujam paši un tikai pļaujot sapratām, cik precīzu darbu paveic robots, jo atšķirība ir tiešām pamanāma.
 

Uzzini vairāk par “Husqvarna Automower® 100 testa dienas sakoptai Latvijai” un skaties video no Rūmenes muižas, Kalnmužas pils un Botāniskā dārza Husqvarna Latvija Facebook lapā!

No 5. septembra līdz 30. septembrim Husqvarna Latvija izsludina konkursu, kurā iespējams laimēt Husqvarna Automower testēšanai visas vasaras garumā! Lasi noteikumus šeit. Iespējams tieši Tev būs iespēja iepazīties ar robotizēto palīgu un 2019. gada vasaru izdzīvot pavisam citādāk!
 

Reklāma
Reklāma

Par “Husqvarna Group”
“Husqvarna Group” ir pasaulē lielākais āra darbu un dārza tehnikas, tostarp robotizēto zāles pļāvēju, dārza traktoru, motorzāģu un trimeru ražotājs. Eiropā „Husqvarna Group” ir līderis patērētājiem paredzētu apūdeņošanas produktu jomā un ir viens no pasaules līderiem celtniecības un akmens apstrādes industriju griešanas aprīkojuma un dimanta instrumentu ražošanā. „Husqvarna” produkcija caur izplatītāju tīkliem un vairumtirgotājiem tiek izplatīta vairāk nekā 100 pasaules valstīs. 2017. gadā „Husqvarna Group” neto pārdošanas ieņēmumi sasniedza 39 miljardus SEK, un grupa nodarbināja vidēji 13000 darbinieku vairāk nekā 40 valstīs.