Ātro pikanto gurķīšu recepte. Ēd tūlīt vai sagatavo ziemai

Tik ļoti gribas kaut ko kreptīgu? Ja mājās ir atrodami daži gurķēni, tad 30 minūšu laikā var pagatavot ātro, gardo gurķīšu uzkodu. Nedaudz mainot gatavošanas procesu, šos pašus salātus var pagatavot ziemas krājumiem. 

Ēd gardu muti, čāpstina un saka paldies saimniecītei!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ēd gardu muti, čāpstina un saka paldies saimniecītei!

Nepieciešams:

  • 2 kg svaigu gurķu
  • 50 gr sāls (2 prāvas ēdk.)
  • 100 gr cukurs (6 prāvas ēdk.)
  • 100 gr etiķa 9%
  • 100 gr eļļa
  • 1 ēd.k. maltu piparu
  • 1 ēd.k. spiestu ķiploku


Pagatavošana

  1. Sagatavo gurķīšus – nogriež galiņus, pašus sagriež ripiņās vai garenās daiviņās.
  2. Sataisa marinādi.
  3. Pusstundu/ stundu pirms pasniegšanas samaisa!

 

Ja vēlies gatavot salātus ziemai, tad tur gurķus marinādē 3 stundas, lej šķidrumu virsū, liek burkās, pasterizē. 

Reklāma
Reklāma

Ēd gardu muti, čāpstina un saka paldies saimniecītei! 

 

Recepte no Ivonnas Pīrāgs recepšu krājumiem.

Saistītie raksti