Mamma "uz pilnu slodzi" ir daudz grūtāks darbs par došanos uz darbu, liecina aptauja

Nebeidzamais strīds par to, vai pilnas slodzes mammas ikdiena ir tikpat grūta kā to sieviešu diena, kas pēc bērna gada sasniegšanas dodas uz darbu un pēc tam mājās vēl veic mājas soli, ir teju atrisināts.

FOTO: Shutterstock.com

Tās sievietes, kas ir pavadījušas mājās ar bērnu daudzus gadus, pārliecinoši apgalvo, ka tas ir emocionāli un fiziski daudz prasošs darbs. Savukārt strādājošās sievietes un vairums vīriešu pieturās pie uzskata, ka dzīve mājās ar mazuļiem ir īsta medusmaize. Ne jau velti saka "sēž mājās ar bērnu".

Plaša aptauja, kurā tika iesaistītas vairāk nekā miljons Rietumu sabiedrībā dzīvojošas sievietes no dažādām valstīm ar dažādu darba un mammas lomas pieredzi, parādīja pārliecinošus datus, ka "sēdēšana mājās ar bērniem"  ir daudz grūtāka nekā ikrīta došanās uz darbu, bet pēc tam mājas soļa veikšana vakarā, vēsta portāls vecākiem www.moms.com. 

Lasi arī: Laura Grēviņa: Kādēļ man vairs nebija spēka "sēdēt" mājās ar bērnu līdz 2 gadu vecumam  

Laiks sev – māmiņas nepieciešamība, nevis kaprīze 

Reklāma
Reklāma


31% aptaujāto sieviešu, kas audzina bērnus mājās, atzinušās, ka labāk ietu strādāt, ja vien ģimenē nebūtu pieņemts lēmums, ka mamma līdz noteiktam bērnu vecumam paliek mājās ar atvasēm. 

No 1,5000 aptaujātajiem vecākiem 55% uzskatīja, ka bērna audzināšana ir tāds pats darbs kā jebkurš cits algots darbs. 20% atzīmēja, ka tas ir daudz grūtāks darbs, jo mazais Boss, kas ir bērns, nekad mammai neļauj atslābt un aizmirst, ja viņa ir darbā. Sievietes pēc darba tomēr var atpūsties no darba vides un nomainīt apstākļus, kas jau ir emocionāli atvieglojoši. 

Lai kādu lēmumu pieņemtu ģimene, svarīgākais abiem pieaugušajiem - vīram un sievai, saprast, ka šis ir kopīgs lēmums un abu ieguldījums ģimenē ir vienlīdz svarīgs.