Daudzbērnu ģimenēm palielina atlaides sabiedriskajā transportā

No sestdienas, 1. septembra, skolēni un studenti no daudzbērnu ģimenēm varēs saņemt atlaidi 90% apmērā biļetei par braucienu reģionālā maršruta autobusā vai vilcienā. Palielinātas atlaides arī pārējiem ģimenes locekļiem.

 

FOTO: Shutterstock.com

Jaunās atlaides paredz Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumu Nr. 371 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi” grozījumi, kas stājas spēkā 1. septembrī.

Noteikumi paredz palielināt braukšanas maksas atvieglojuma apmēru daudzbērnu ģimenes locekļiem, Latvijas Goda ģimenes apliecību “3+ Ģimenes karte” lietotājiem, papildu atvieglojumu daudzbērnu ģimenes locekļiem, kas apmeklē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādes un kas turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

14. augustā valdība lēma, ka no 2018. gada 1. septembra skolēni un studenti, kuri ir daudzbērnu ģimenes locekļi, varēs saņemt atlaidi 90% apmērā no vienas biļetes cenas par braucienu reģionālā maršruta autobusā vai vilcienā. Savukārt pārējie daudzbērnu ģimenes locekļi varēs saņemt atlaidi 50% apmērā no vienas biļetes cenas vai 40% apmērā no abonementa biļetes cenas, informēja VSIA “Autotransporta direkcija” sabiedrisko attiecību speciāliste Lilita Pelčere.

Tātad daudzbērnu ģimeņu skolēni un studenti maksās 10% no pilnas biļetes cenas, pārējie ģimenes locekļi pusi no biļetes cenas un 60% no abonementa biļetes cenas.

Pašreiz daudzbērnu ģimenes, braucot reģionālo maršrutu autobusos vai vilcienos, var saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas un 20% apmērā no abonementa biļetes cenas. Tātad – no 1. septembra atlaides apmērs dubultosies.

Reklāma
Reklāma

Lai saņemtu atlaidi, jāuzrāda “3+ Ģimenes karte” un personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība jeb eID karte) vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecība.

Grozījumi MK noteikumos arī paredz, ka turpmāk Latvijas valsts svētkos – 4. maijā, 11. novembrī un 18. novembrī – daudzbērnu ģimenes locekļi, uzrādot “3+ Ģimenes karti” un personu apliecinošu dokumentu vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību, varēs braukt bez maksas visos reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos.

Daudzbērnu ģimenēm “3+ Ģimenes kartei” un personu apliecinošam dokumentam, skolēna apliecībai vai studenta apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī brauciena laikā.