Dr. Klauni sāk ikgadējo labdarības akciju “Smiekli ārstē!”

Sākas ikgadējā labdarības akcija “Smiekli ārstē!”. Akcija turpināsies līdz 2. oktobrim un tās ietvaros tiek vākti līdzekļi, kas ļautu Dakteriem Klauniem turpināt darboties slimnīcās kopā ar mazajiem pacientiem tikpat aktīvi kā līdz šim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Dakteri Klauni, pateicoties sabiedrības atbalstam, jau vairākus gadus, ikdienas iepriecina bērnus slimnīcās. Ziedojumu vākšanas akcijās iegūtie līdzekļi ļauj nodrošināt Dakteru Klaunu darbu un viņi ikdienas mazajiem pacientiem sniedz atbalstu un palīdz ar smaidu pārciest ārstēšanas procesu,” stāsta “Dr. Klauna” programmas vadītāja Marianna Milovska. Viņa atzīst, ka uz pirmajiem Dakteriem Klauniem pirms sešiem gadiem mediķi slimnīcās skatījušies ar nelielām aizdomām: “Sākumā ārsti skatījās ar tādu kā skepsi, tomēr šobrīd arī mediķi Dr. Klaunus uztver kā palīgus un pat sauc par kolēģiem. Savukārt bērni redz, ka slimnīca – tās nav tikai bēdas un briesmas, tas ir atveseļošanās process, kura laikā var pat smieties un priecāties.”
 

Sešu gadu laikā, kopš projekta uzsākšanas, Dakteri Klauni simtiem bērnu visā Latvijā ir padarījuši grūto ārstēšanās procesu kaut nedaudz vieglāku, mazinot satraukumu, bailes un vientulību, kas var ietekmēt atveseļošanos. “Klauni savā ziņā pilda arī psihologa funkcijas, un tas palīdz ne tikai bērniem, bet arī pacientu vecākiem,” uzver Marianna, “Klauni darbojas ar mazajiem pacientiem laikā, kas ikvienai ģimenei ir grūts un nepatīkams, un, protams, ka arī vecākiem ir vieglāk, ja viņi savu bērnu redz priecīgu, neskatoties uz slimību.”
 

Vairākus gadus akciju “Smiekli ārstē!” atbalsta Latvijas Televīzija. “Šī akcija aicina palūkoties uz mazo pacientu ikdienu no viņu perspektīvas un tieši tādēļ ir tik svarīga - tā ne vien aicina uz labiem darbiem, bet arī veicina empātiju. Dakteri Klauni Latvijas slimnīcās veic pašaizliedzīgu darbu, kas bērnu un viņu vecāku ikdienu padara kaut uz mirkli priecīgāku un vieglāku, tāpēc LTV ir gods būt šīs akcijas vēstnesim,” uzsver Sergejs Ņesterovs, LTV valdes loceklis programmu attīstības jautājumos.

Ziedot “Dr. Klauna” programmai iespējams ziedojumu kastītēs, kas izvietotas veikalos “Rimi”, veicot pārskaitījumu biedrībai “Dr. Klauns” un zvanot pa ziedojumu tālruni 90006086. Veicot vienu zvanu, tiek ziedoti 1,42 EUR. Savukārt zvanot pa tālruni 90006666 ar vienu zvanu tiek ziedoti 4,27 EUR.

“Dakteris Klauns ir viens no tiem projektiem, kas īpaši mīļš arī mums pašiem – Rimi darbiniekiem, īpaši tiem, kas paši ir vecāki, un zina, cik nozīmīgs ir smaids, prieks un atbalsts brīdī, kad mazā atvase nonākusi slimnīcā un ir kāds, kas novērš domas un ar smieklu palīdzību palīdz ātrāk atlabt,” stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Dakteru Klaunu ilggadējs partneris – Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” –  turpinās atbalstīt viņu darbu, ziedojot 1 eiro centu no katra iegādātā “Rasēna” produkta mazo pacientu priekam slimnīcās visā Latvijā.

Reklāma
Reklāma

“Daudzu gadu garumā esot līdzās Dakteriem Klauniem, redzam, cik liela loma ir viņu klātbūtnei slimnīcās brīžos, kad mazajiem pacientiem un arī viņu vecākiem ir nepieciešama ne vien medicīniskā, bet arī emocionālā palīdzība. Man ir patiess prieks, ka šis sociāli tik nozīmīgais un sabiedrībā pozitīvi novērtētais projekts ir attīstījies, pateicoties sadarbībai ar mūsu “Rasēnu”. Aicinu arī šogad visus, kuri vēlas atbalstīt Dakterus Klaunus, piedalīties akcijā “Smiekli ārstē!”, jo tādā veidā varam kopīgiem spēkiem palīdzēt mūsu bērniem ātrāk atgūt spēkus un atveseļoties,” saka Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs un Food Union finanšu direktors Eiropā.


Rekvizīti ziedojumiem:
Biedrība „Dr.Klauns”
Reģ.nr. 40008199816
AS SEB Banka, kods UNLALV2X
Konts: LV43UNLA0050019740644

Kartes pārskaitījumus ir viegli veikt no Dr.Klaunu mājas lapas - www.drklauns.lv