Sinoptiķu prognozes atklāj, vai šonedēļ Latvijā jau būs rudens sajūtas

Šīs nedēļas sākums būs silts, taču daudzviet līs. Nedēļas vidū būs salīdzinoši sauss laiks, un, pēc nedaudz vēsāka laika, īslaicīgi ieplūdīs siltāks gaiss. Nedēļas nogalē siltums atkāpsies, un būs vējains un lietains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes. 

 

Pexels.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pexels.com

Nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklons. Tā ietekmē daudzviet īslaicīgi līs, atsevišķos rajonos iespējams arī pērkona negaiss. Sākot ar otrdienu, ciklona ietekme mazināsies, un līdz ar to arī līs mazāk. 

Pūtīs brāzmains dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas otrdien iegriezīsies no ziemeļrietumiem. Brāzmainais vējš būs galvenokārt vērojams piekrastē. Pirmdien gaiss iesils līdz +21...+26 grādiem, dienvidu rajonos līdz +27 grādu atzīmei, bet par kādu grādu vēsāks būs piekrastē: +19…+21 grādi, taču jau otrdien ieplūdīs aukstāks gaiss, un visā Latvijā maksimālā gaisa temperatūra būs tikai +18…+21 grādi. Naktis gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12…+17 grādiem.

Nedēļas vidū laika apstākļus noteiks anticiklons, mākoņu daudzums būs mainīgs, taču būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Rietumu puses vēji iegriezīsies no dienvidu puses - taču tie saglabāsies brāzmaini, it īpaši piekrastē. Nakts stundās, kad vējš pierims, vietām veidosies migla. Līdz ar dienvidu vējiem ieplūdīs siltāka gaisa masa, un gaisa temperatūra dienā dienvidu rajonos sasniegs +25…+26 grādus. Naktī gaisa temperatūra būs +10…+15 grādi, vien piekrastēs būs par kādu grādu siltāks: līdz +18 grādiem.

Reklāma
Reklāma

Nedēļas noslēgumā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība. Debesis būs lielākoties mākoņainas un bieži līs. Atsevišķās dienās gaidāmas pat stipras lietusgāzes, ko pavadīs pērkons. Pastiprināsies dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas daudzviet būs brāzmains. Cikloni Latvijā ienesīs aukstāku gaisu, tādēļ dienas kļūs vēsākas: maksimālā gaisa temperatūra būs +16…+20 grādu robežās. Naktī gaiss temperatūra būtiski nemainīsies.