Priekšlaicīgi dzimis mazulis – pieredze, sajūtas un izaicinājumi

Priekšlaicīgi dzimušu mazuli varētu saukt par “cīnītāju”, jo tieši vēlme cīnīties un cīņas gars ir tas, kas piemīt šiem mazuļiem.

Priekšlaicīgi dzimis mazulis – pieredze, sajūtas un izaicinājumi

FOTO: Shutterstock.com

"Kad bērniņš pasteidzas pirms laika (piedzimst ātrāk par 37.nedēļu), tas jebkuru mammu un tēti pārsteidz nesagatavotu! Pirmie mēneši ir izmisuma, apjukuma, stresa un baiļu pilni!" stāsta priekšlaicīgi dzimušo bērnu vecāku biedrības ESMU KLĀT viena no dibinātājām Laine Damberga. 

 

Ja bērniņa dzimšanas svars ir mazāks par 1,5 kg, viņš tiek ievietots inkubatorā, kas imitē atrašanos mammas vēderā - tur ir silts, mitrs, iespēju robežās aizsargā no trokšņa, gaismas, infekcijām un liekiem pieskārieniem! 

 

Laine atceras: "Pirms gandrīz 4 gadiem pati kļuvu par priekšlaicīgi dzimušas meitenītes mammu, tādējādi daudz uzzināju par šādu bērniņu veselības attīstību un tālāko aprūpi! Viņa pasaulē nāca 26.grūtniecības nedēļā ar dzimšanas svaru 760 grami! Ārstu prognozes bija pesimistiskas - ja Elza vispār izdzīvos, tad būs ļoti lielas veselības problēmas!  

Aprūpe slimnīcā

Slimnīcā pavadījām 3 manas dzīves garākos un neziņas pilnākos mēnešus! Arī Elzai bija nepieciešami šie super mazie pamperiņi! Bet, diemžēl, toreiz tādus Latvijā nekur nevarēja dabūt! Elza "slīka" 0 izmēra autiņbiksītēs, kas bija domātas bērniem ar dzimšanas svaru mazāku par 2,5 kg! Iedomājaties, ka savam jaundzimušajam, kura svars ir 3 kg, jūs vilktu autiņbiksītes, kas domātas bērniem ar ķermeņa svaru vismaz 10 kg!?" 

Paldies Dievam un dakteriem - Elza šodien ir vesela, nepaklausīga, gandrīz jau četrgadniece, kura pavisam nesen sāka nēsāt stilīgas brillītes un septembrī uzsāks savas bērnudārznieces gaitas!

 

 

Foto: Shutterstock.com

 

Pampers sadarbībā ar vairāku valstu aprūpes medmāsām un ārstiem ir iztrādājis Preemie Protection autiņbiksītes, kas ir īpaši piemērotas priekšlaikus dzimušiem mazuļiem. Šīs autiņbiksītes gan nav pieejamas pārdošanā, bet tiek nodotas slimnīcām, jo šāda veida autiņbiksītes tur ir visvairāk nepieciešamas.

 

Veikalu tīklā Maxima, sadarbībā ar Pampers, šobrīd norisinās vērienīga Vislatvijas kampaņa, kuras laikā ikviens no mums var sniegt savu atbalstu, kam tas visvairāk ir nepieciešams! 

 

Nopērkot vienu Pampers autiņbiksīšu iepakojumu jebkurā Maxima veikalu tīklā, ziedo 1 autiņbiksīti priekšlaicīgi dzimušajiem mazuļiem.