Jelgavā varēs noskatīties dejas izrādi "GORODKI". Tas ir veltījums Sibīrijas bērniem

Mēdz sacīt, ka mēs saviem bērniem varam iedot vien saknes un spārnus, bet ja saknes nocērt un spārnus aizlauž?

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Atzīmējot Latvijas simtgadi, Jelgavasdeju studija "Benefice" radījusi unikālu un emociinālu deju izrādi "Gorodki",  kas veltīta bērniem, kurus izsūtīja uz Sibīriju.

"Mēs nedrīkstam tās aizmirst, lai spētu vienmēr būt brīvi, lai spētu būt vienoti un spēcīgi. Tas ir stāsts par izsūtījumu uz Sibīriju. Par tiem daudzajiem tūkstošiem, kam to vajadzēja piedzīvot, un par tiem, kuri nekad neatgriezās. Par brūci, kas joprojām nav sadzijusi. Par izsūtīto bērnu un jauniešu piedzīvoto tālumā. Par bēdām, sāpēm, badu, draudzību, ilgām, dziesmām, dejām…..atgriešanos," par izrādi saka horeogrāfe un studijas vadītāja Annika Andersone.

Deju studija “Benefice” ir mūsdienu deju kolektīvs, kurš līdz šim vienmēr ir dejojis un veidojis savus uzvedumus pie dažādas mūzikas, ar dažādiem izteiksmes līdzekļiem. Vienmēr svarīgs ir bijis stāsts un augsts tehniskais izpildījums. “Benefice” izdejojusi dažādus stāstus un pieņēmusi dažādus izaicinājumus. Iepazinusi latviešu mūzikas autoru darbus, iedziļinājusies ielu kultūrā, izdejojusi rituālu rotaļas, kā arī sadarbojusies ar dažādiem māksliniekiem, radot kopdarbus.

Reklāma
Reklāma

Šoreiz valsts jubilejā, kolektīvs aicina uz izrādi, kur caur laikmetīgo deju izstāstīt savas tautas vēsturi. Biļetes var iegādāties deju centrā "Cukurfabrika" no 1. augusta darba dienās no pl. 9.00-21.00