Iznākusi Andreja Svilāna grāmata "Eksotiskie koki un krūmi Latvijas dārziem"

Apgādā “Jumava” iznākusi dendroloģijas eksperta Andreja Svilāna jaunākā grāmata “Eksotiskie koki un krūmi Latvijas dārziem”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Eksotiskie koki un krūmi Latvijas dārzosAndrejs Svilāns (dz. 1968), Nacionālā botāniskā dārza (Salaspils) direktors, viens no Latvijas Dendrologu biedrības dibinātājiem, šobrīd LDB prezidents. Dendroloģijas eksperts. Studējis Latvijas Universitātē un Daugavpils Universitātē. Zināšanas dārzu un parku mākslas vēsturē un dendroloģijā papildinājis Fridriha Vilhelma universitātē Bonnā, Humbolta universitātē Berlīnē un Berlīnes-Dālemas botāniskajā dārzā. Vadījis un piedalījies vairāku desmitu vēsturisko dendroloģisko stādījumu izpētes un apsaimniekošanas projektu izstrādē. Varakļānu novada muzeja padomes loceklis. 

 

 

 

Vairāku desmitu izdevumu fotogrāfiju autors.Latvijas augu kolekciju vācēji saņem dāvanu autora piecdesmit gadu jubilejā — ceļvedi Latvijai ne pārāk parastu koku un krūmu daudzveidībā. Tiem, kuri nav baudījuši regulētu izglītību botānikas zinībās, šis materiāls pamudinās drošāk izvēlēties sēklas un stādus jebkurā pasaules malā, pirms tam neiedziļinoties pār mēru A. Mauriņa un A. Zvirgzda apjomīgajā grāmatā “Dendroloģija” (LU Akadēmiskais apgāds, 2006).

 

Botānikas studijās svaidītie gūs ieskatu par pašreizējo situāciju kolekcijās, kad pēdējo 25 gadu laikā var dabūt tikpat kā visu un gandrīz no jebkuras pasaules vietas.

Darba īpašā vērtība — autora fotomateriāli un žurnālista valoda — kā jau runājot par pašam un lasītājiem mīļiem, tomēr neprognozējamiem bērniem.

Reklāma
Reklāma

 

Veiksmi vācējiem pastāvīgi nepatstāvīgajā Baltijas klimatā! Atceroties dzejnieku J. Sudrabkalnu “...it viss, ko mēs darām, ir ziedojums Latvijas godam un svaram.”Brīvdārzniece, dendroloģe Aija Kaškure.

 

 

Ieskaties: www.jumava.lv