Festivālu mēnesis turpinās – mūzika, garšas, Viduslaiki

Pēdējais svelmainais vasaras mēnesis gluži vai uzņem apgriezienus ar festivāliem un svētkiem, pirms iestājas rāmais rudens miers.  Šajā nedēļas nogalē var doties jebkurā virzienā, un visur būs ko darīt. 

Publicitātes foto no Spīķeru krāmu tirdziņa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto no Spīķeru krāmu tirdziņa

Alternatīvais kamermūzikas festivāls  “Sansusī 2018” 
Laikmetīgā kamermūzikas festivāla „Sansusī” galvenā programma šogad risinās no 10. līdz 12. augustam. Mākslinieku vārdus var atrast festivāla mājaslapā, bet, kā jau ierasts, pilnā programma būs pieejama tikai pie ieejas festivālā. Zināmais nezināmajā – kamermūzika, cirks, dejas, performances, izstāde, izrādes bērniem, brīvprātīgo eksperiments, pianistu kautiņi bāros, bezgaļas pārtika, bāri, teltis un rītarosmes. Vienīgais, kas nav noslēpums – 11. augustā uz Aknīstes robežas pie graudu kaltes notiks arī „Sansusī” – Aknīstes Simtgades zaļumballe ar ansambli Ritvara Garozas vadībā. Biļešu cena līdz 15. jūlijam uz vienu dienu ir 17,00 euro, uz tirm dienām 35,00 euro. Pēc 15. jūlija biļešu cenas pieaugs. Biļetes var iegādāties interneta vietnē sansusi.lv
 

Vecāķu pludmales sporta festivāls "Beach Games"
9. jūnijā Vecāķu pludmalē norisināsies Pludmales sporta festivāls "Beach Games 2018". Apmeklētājus sagaida pludmales volejbola, futbola, virves vilkšanas turnīri un atrakcijas. Dalība pasākumā ir bez maksas. 
Komandu reģistrācija tiks uzsākta plkst. 9.00, festivāls sāksies plkst. 10.00. Programmā iekļauti jauniešu un amatieru turnīri pludmales volejbolā, futbolā, virves vilkšanā un roku cīņā. Dalībniekus sagaida izklaides programma no dīdžejiem, dejas, bumbu baseini, bērnu manikīra studija, piepūšamās atrakcijas un stafetes ar balvām pašiem mazākajiem.
Sīkāka informācija šeit.


Viduslaiku svētki “Ieraksties laikā!”
11.augustā Jaunpils pils saime visus aicina uz ikgadējiem Viduslaiku svētkiem. Šī gada tēma – “Ieraksties laikā!”.
Viesus izklaidēs pils saimes atraktīvie ļaudis, kurus šogad izrīkos pārvaldnieks fon Grāvelšteins ( Gints Grāvelis).  Svētkos pils saime veiks arī ierakstu Latvijas valsts Simtgades svinību lappusēs. Plkst. 22:30 uz pils saliņas notiks hercoga Jēkaba laika ugunsmašīnas un pils torņa gaismas spēles FESTIVĀLA "LATVIJAS GODA APLIS" ietvaros. Festivāls ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. 
Sīkāka informācija šeit.
 

Spīķeros brīvdabas andele „Rīgas krāmu tirgus”
Dažādas interesantas un oriģinālas lietas no seniem un ne tik seniem laikiem sestdien, 11.augustā, tiks andelētas brīvdabas pasākumā „Rīgas krāmu tirgus” Spīķeru kvartālā. Pasākuma ietvaros par aktivitātēm un spēlēm gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem rūpēsies lielformāta spēles „Lielās spēles”.
Tirgus piedāvājumā būs gan dažādas mājai noderīgas lietas, trauki, tehnika, nozīmītes, grāmatas, vinila plates, aksesuāri, apģērbi, rotaļlietas bērniem, mākslinieku darinājumi, mūsdienu dizaina preces un citas pārsteidzošas lietas.
Tirdziņš norisināsies sestdien, 11.augustā, no plkst.11.00 līdz plkst.16.00, Spīķeru laukumā, Maskavas ielā 8. Ieeja bez maksas.


Ģimenes sporta dienas Rīgā
Visi rīdzinieki šajās brīvdienās aicināti pavadīt laiku aktīvi un veselīgi, dodoties uz vairākām vietām, kur tiks organizētas sportiskas aktivitātes dažāda vecuma bērniem un arī pieaugušajiem. Sporta dienu aktivitātes ir sagatavotas tā, lai pēc iespējas vispusīgāk attīstītu ikviena sporta dienu dalībnieka fizisko sagatavotību. Aktivitātes ir sabalansētas arī pēc to intensitātes: vārdu volejbolā fiziskā slodze ir mērenāka, bet, savukārt, neparastais badmintons ar balonu ikvienam liek pasvīst.

Pasākumu norises vietas un laiki: 
11.augusts, sestdiena 14.00 – 17.30 Uzvaras parkā
12.augusts, svētdiena 10.30 – 14.00 Viesturdārzs, bet  16.00 – 19.15 Māras dīķa parks

Reklāma
Reklāma


Brīvdabas garšu, papīra un sarunu festivāls Pārceltuve
11.augustā notiks otrais brīvdabas garšu, papīra un sarunu festivāls “Pārceltuve”, kas aicinās dienas garumā klausīties Dabas garšas sarunu stāstniekos, apmeklēt brīvdabas kafejnīcas, amatnieku tirdziņu, izstaigāt Līgatnes takas, viesoties papīram veltītā izstādē un vakarā apmeklēt vienas dienas restorānu “101 Latvijas produkts ”, kur maltīti no Latvijā audzētiem produktiem gatavos vairāku šefpavāru apvienotas komandas. Papildus informācija šeit


Rīgas biennāle aicina ģimenes ar bērniem uz “Mazo zinātnieku darbnīcu”
12. augustā “Mazo zinātnieku darbnīca”, kuras laikā ikvienam dalībniekam būs iespēja iejusties
jaunatklājēja, zinātnieka vai mākslinieka lomā, radot vēl neredzētus tēlus, robotus un lelles no ikdienā pieejamiem priekšmetiem. Brīvā gaisotnē, izmantojot lietas, kas tiek uzskatītas par nederīgām vai aizmirstas glābājas atvilknēs, Laimas Graždanovičas vadībā kā bērni, tā pieaugušie varēs dalīties savos fantāziju stāstos un ļauties asociatīvās domāšanas lidojumiem.
Dalība radošajās darbnīcās ir bez maksas no plkst. 12.00 līdz 15.00 bijušajā Latvijas Universitātes bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā, Kronvalda bulvārī 4.