Dailes teātris 8. septembrī piedāvā viesizrādi mazajiem skatītājiem Krustpilī

Īsu brīdi pēc jaunā skolas gada sākumā, 8. septembrī, plkst. 15.00 Dailes teātris viesosies Krustpilī, kur demonstrēs izrādi  mazākajiem teātra skatītājiem – Ērika Kūļa rūķu spēli 2 daļās “Niķa un Riķa stiķi”.

Foto autors: Jānis Deinats, “Fotocentrs”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autors: Jānis Deinats, “Fotocentrs”

Šodien gandrīz neviens vairs netic, ka rūķi ir. Un, ja neskatās vērīgi, tos var arī nekad neieraudzīt. Bet viņi ir, turklāt ļoti spējīgi. Viņi spēj ieslodzīt istabā vēju, savākt maisā bailes, atklāt savas ēnas puses, četru minūšu laikā izmētāt visas mantas, piecu minūšu laikā iedzīt izmisumā vecākus, no kartona kastes uzbūvēt kosmisko raķeti, izēst veselu kasti saldējuma un saslimt, neganti lēkāt trakulīgas mūzikas pavadībā - lūk, spējas, kas piemīt vidējam rūķim. Runā, ka kādreiz tādas esot piemitušas arī cilvēku bērniem. Vēl runā, ka, ja cilvēks pats vai viņa bērns gana ilgi skatās uz rūķu bērnu, tad viņš sāk just tādu kā urdīgu sajūtu, ka dzīve ir izdevusies. Bet varbūt tas ir tikai izrunāts. Stāsts par rūķu dzīvi mīļiem maziņiem, nebēdnīgiem vidējiem un prātīgiem lieliem skatītājiem pirmsskolas un skolas sākuma vecumā.


Mazo un lielo rūķu lomās iejutīsies aktieri Artūrs Dīcis, Mārtiņš Počs, Anete Krasovska, Ieva Florence, Niklāvs Kurpnieks, Dārta Daneviča, Ivars Auziņš, Kaspars Zāle un Dainis Gaidelis. Rūķu dzīves skatuves versiju sagatavoja režisors Kārlis Auškāps, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece un kustību režisore Anta Priedīte, komponists Juris Kaukulis un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis. 

Reklāma
Reklāma


Viesizrāde notiks 8. septembrī plkst. 15.00 Krustpils kultūras namā. Biļešu cena – 5, 7 un 9 EUR. Biļetes var iegādāties Krustpils kultūras nama kasē (biļešu rezervācija pa tālruni 65221854), “Biļešu Paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv