Mīlēšanās grūtniecības laikā. Vīram bail...

Uz topošo vecāku jautājumiem, kas iesūtīti ģimenes portālam „Mammamuntetiem.lv”, atbild ārste ginekoloģe Daiga Baranovska.

 

FOTO: Shutterstock.com

Gaidot bērnu (tagad rit 30. grūtniecības nedēļa), manas un vīra mīlēšanās biežums ir strauji sarucis. Parasti saka, ka topošajām mammām nemaz negribas nodarboties ar seksu, taču man šad un tad gribas. Vīrs baidās, ka mīlēšanās var izraisīt priekšlaicīgas dzemdības, un iesaka pagaidīt. Nevaru pārliecināt, ka sekss dzemdības neizraisīs.

Šī dzemdību paātrināšanas metode darbojas tikai tad, kad dzemdības jau drīz būtu sākušās jebkurā gadījumā. Līdz ar to nav pamata uztraukumam – mīlēšanās process un vīrieša sperma priekšlaicīgas dzemdības neierosinās. 

Lasi arī:
Intīmi! Sekss grūtniecības laikā un iespējamie riski, ar kuriem jārēķinās 
Asiņošana grūtniecības laikā – iemesli, riski un rīcība  


Tikai tad, ja topošajai mammai jau ir nopietni spontāna aborta vai priekšlaicīgu dzemdību draudi, no dzimumdzīves kādu laiku iesaka atturēties, jo, pirmkārt, sperma satur prostaglandīnus, kas var rosināt dzemdes aktivitāti, otrkārt, arī straujas kustības un orgasma radītās dzemdes muskuļu kontrakcijas šos draudus var pastiprināt. Pārējā laikā nav iemesla atturēties no tuvības. 

 

 


Reklāma
Reklāma

Fonds “Mammām un Tētiem” izdod žurnālu topošajiem un jaunajiem vecākiem ar mērķi sniegt izglītojošu, uz pētījumiem bāzētu informāciju par priekšnosacījumiem veselīgai grūtniecībai, par dzemdību norisi, pāra attiecību stiprināšanu laikā, kad ģimenē ienācis bērniņš, un drošu, pareizu jaundzimušā aprūpi.
Žurnāls bez maksas pieejams ārstu praksēs un dzemdniecības iestādēs.

Lejupielādēt žurnālu PDF formātā

Atvērt lasīšanai online