Jau šonedēļ - starptautiskais mūzikas festivāls Laba Daba

Jau šonedēļ no 3. līdz 5. augustam Starptautiskais mūzikas festivāls „LABA DABA” svinēs desmit gadu jubileju, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki”, Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Kopumā uz piecām skatuvēm koncertēs vairāk nekā septiņdesmit dzīvās un elektroniskās mūzikas apvienības no Latvijas un ārvalstīm. Jubilejas gadā par galvenajiem ārvalstu viesiem izvēlēti islandieši „Múm” un regeja grupa „Inner Circle” no Jamaikas.  Festivālā notiks arī daudz dažādas radošas un sportiskas aktivitātes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uz desmit gadu jubilejas pasākumu ir sarūpēta cienīga ārvalstu un Latvijas mūziķu grupu izlase, kas nodrošinās īpašas svētku svinības. Tāpat organizatori uzsver, ka savām interesēm atbilstošu atpūtu varēs atrast ikviens – neatkarīgi no vecuma, dzimuma un pat sugas. Būs aktivitātes gan sievietes skaistumam, gan vīru spēkam, gan bērnu priekam, gan suņu labsajūtai. Laba Daba ir labdabīgs ģimenes pasākums!


No ārvalstu viesiem festivālā uzstāsies:
Jamaikas regeja smagsvari „Inner Circle”, kas visvairāk iemīlēti ar saviem hītiem kā „Bad Boys” un „Sweat (A La La La La Long)”. Islandes maģiskā grupa „Múm”, kuru mūziku klausoties pazūd laiks un dažbrīd liekas, ka pazūd arī zeme zem kājām, kā arī citas grupas, kas katra īpaša ar savu neatkārtojamo skanējumu un noskaņu - Igauņu grupa Sociasylum, dream pop apvienība Pia Fraus, regeja izpildītāji REGGAEON no Gruzijas, Astra The 22s no ASV, Onogana no Izraēlas, Obi trio no Brazīlijas, Ministry of echology no Lietuvas,  Dearth no Vācijas un ska-core grupa Ferris Wheel no Baltkrievijas.


No Latvijas mūziķiem festivālā uzstāsies:
“Auļi”, ”Satellites LV”, “Dzeltenie Pastnieki”, “Jauno Jāņu Orķestris”, “Grupa Ufo”, “Oranžās Brīvdienas”, “ZeMe (Laima Jansone & Dj Monsta)”, “Nils Īle & Kanisaifa”, “Riga Reggae”, “Bērnurīts”, “Kārlis Kazāks”, “Mary Jane”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Zaķis”, “The Bad Tones”, “Rāva”, ”Reiner“, ”Future Jets“, ”Imanta Dimanta“, ”Pnd“, ”Kasetes“, ”Elektrofolk“, ”Waterflower”, ”Dūmu Zārka Zēni”, ”Evija Vēbere“, ”Sniedze Prauliņa“, ”Saucējas“, ”Oskars Jansons un Montserrat“, ”Cellar Cat“, ”Podruga”, ”Zāle”, ”LNSO Stīgu Kvartets“, ”Compan”, ”Johnny & The Burnouts“, ”Aleksandra Špicberga“, ”Nova Koma“, ”Grupa Sigma“, ”Jacob Noiman Festival Band, ”Jacques Of S'T'A”, ”Čipsis Un Dullais”, ”Ozols & Tehnikums“, ”Rikši”.

 

Uz desmit gadu jubilejas pasākumu ir sarūpēta cienīga ārvalstu un Latvijas mūziķu grupu izlase, kas nodrošinās īpašas svētku svinības.


Bez mūzikas - arī dejas un izrādes
Festivālu “LABA DABA” šogad pirmo gadu papildina tik plaša laikmetīgās dejas, objektu, leļļu un netradicionālo formu teātra izrāžu programma, kurā būs vērojamas 8 izrādes gan īpaši bērniem, gan visa vecuma skatītājiem. Festivālā varēs vērot jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas horeogrāfu skatījumu uz kustību, telpu, objektiem, pašmāju un starptautiskas sadarbības objektu izrādes, spilgtas bērnu izrādes un teātra valodā radītas refleksijas par mākslinieka dzīvi 20. gs. sākumā.

Tradicionāli viena no gaidītākajām un skaistākajām darbnīcām ir ģipša krūšu atliešanas darbnīca, kurā šo 9 gadu laikā ir atlietas 700 krūtis un iztērētas deviņas tonnas “Knauf” ģipša. Festivālā pie šķūņa sienas varēs arī aplūkot 17 vizuālus stāstus par ģipsī atlieto krūšu stāstiem, par ceļiem un notikumiem, kurus šie atlējumi ir piedzīvojuši pēc festivāla.

 

Neizpalikt bez radošajām darbnīcām
Paralēli muzikālajam un mākslinieciskajam piedāvājumam notiks sportiskas, izglītojošas, atpūtas un radošās darbnīcas, piemēram, būs bērnu rotaļu zona ar vigvamiem. Mazajiem īpašs prieks būs par lielajiem ziepju burbuļiem un žonglēšanas meistariem, par “Oscars Fish” darbnīcu, kurā viņi varēs zīmēt, locīt, krāsot okeānu, zivis un citas jūras radības. Lielie, varēs kalt monētas, pīt mandalas vai balto zīmju darbnīcā meklēt savu spēka zīmi, piedalīties Rīta jogā un priecāties par Capoeira vai Āfrikāņu dejotāju uzstāšanos. Darbosies Royal Dandy Barbershop frizieri un bārdas meistari.

Reklāma
Reklāma

Šogad jaunums ir Labdarības pļava, kurā “Fonds Līdzskaņa” rīkos labdarības izsoli. Turpat pļavā darbosies “Dzīvo sapņu dārzs”, kurā būs pieradinātas kazas, vistas, pīles, zaķi un citi zvēri, kurus varēs pabarot un paglaudīt. Būs arī iespēja izjāt skaista Šetlandes ponija mugurā. 

Aktīvākajiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties volejbola, strītbola, futbola, kroketa turnīros, bet  ekstrēmākām aktivitātēm būs pieejama katapulta. Kino zālītē tiks rādīta 2ANNAS veidotā kino programma. Īpašs notikums būs LABA DABA lielā pūķa laišana, kas būs lielākais paceltais festivāla karogs Latvijā.

 

Festivālā darbosies radošs dienas bērnu dārzs, telšu pilsētiņā būs atdalīta teritorija teltīm, kurās nakšņos vecāki ar bērniem, kā arī izveidota atpūtas telts ģimenēm ar zīdaiņiem.


Vecākiem ar mazuļiem
Kā katru gadu festivāls domā par lielāku komfortu ģimenēm ar mazuļiem. Darbosies radošs dienas bērnu dārzs, telšu pilsētiņā atdalīta teritorija teltīm, kurās nakšņos vecāki ar bērniem, kā arī izveidota atpūtas telts ģimenēm ar zīdaiņiem (Babyroom) - atsevišķa vieta, kur ģimenēm ar maziem bērniem atpūsties, nomainīt autiņus un paēst.

Ņemot vērā īpaši karstos laika apstākļus, organizatori norāda, ka festivāla teritorijā būs pieejams bezmaksas dzeramais krāna ūdens un dušas (3,- EUR). Būs iespēja atveldzēties āra dabas baseinā vai braukt uz netālu tekošo Gauju. Īpašs prieks visiem, kas uz festivālu plāno braukt ar riteni vai ar stopiem – šogad asfalta segums ir noklāts līdz pašiem Ratniekiem!

 

Biļetes uz festivālu pieejamas visās „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un interneta vietnē. Biļetes nav nepieciešamas bērniem līdz 13 gadiem (ieskaitot). Festivāla teritorijas skaistajā ābeļdārzā būs iekārtota telšu pilsētiņa un tās maksa jau ir iekļauta festivāla biļetes cenā. Vairāk informācijas meklē šeit.