Puķu Balle, Prāta Vētra un Sklandraušu festivāls. Nedēļas nogales pasākumu izlase

Pašā vasaras karstumā ir ko izvēlēties, gan apmeklējot pasākumus iekštelpās,gan arīo baudot vasaru ārā. Pasākumu platformas Kurp.es ieteikumi, kā ģimenēm ar bērniem pavadīt laiku šajā nedēļas nogalē.

FOTO: Shutterstock.com

Lielākais ziedu šovs Baltijā "Puķu Balle"
Notiks no 19. līdz 22. jūlijam Bulduru Dārzkopības vidusskolā. Puķu Balle ir vērienīgākā, daudzveidīgākā un apmeklētākā ziedu izstāde Baltijas valstīs, kur tiek atrādītas jaunākās Latvijas selekcionāru izveidotās ziedu šķirnes! 

Programmā: ziedu izstādes, radošās darbnīcas ar meistarklasēm, stātu tirdziņi, brīvdabas koncerti, vasaras kafejnīcas, dārzu strūklaku atrakcijas bērniem un daudz kas cits. 
Ieejas biļetes varēsiet iegādāties uz vietas: EUR 5.00 vienai dienai, EUR 10.00 visām dienām, ģimenēm: 2 pieaugušie un 1 un vairāk bērni no 7-18 gadiem: EUR 10.00, pensionāriem un studentiem EUR 3.00. Pieejama bezmaksas autostāvvieta.
 

Tirgus un bērnu darbnīca ar suni Rafī
Kalnciema kvartālā 21. jūlijā no plkst.10.00 notiks zemnieku un amatnieku tirgus, kuru papildinās tikšanās ar Apgāds "Jumava" bērnu grāmatu autori Vitu Štemaheri un viņas grāmatu varoni, četrkājaino draugu – čau-čau šķirnes suni Rafī. Vita Štelmahere iepazīstinās bērnus ar savām grāmatām, it īpaši jaunāko grāmatu "Pupuķa Ukša dziesmu svētki". Uz tikšanos līdzi dosies arī autores četrkājainais draugs, grāmatu varonis čau-čau šķirnes suns Rafī. Papildus klausītāji aicināti piedalīties viktorīnā un laimēt pārsteiguma balvas. Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

 


Rīgas Biennāles Ģimeņu Svētdiena #6
22. jūlijā 11:00-15:00 Kronvalda bulvārī 4 notiks darbnīca bērniem un vecākiem “Lidojums”, ko vadīs mākslinieks Reinis Liepas. Nodarbība sākas ar iepazīšanos un īsu ievadu par lidojumu - par putna, tauriņa un cilvēka pirmo lidojumu. Bērni tiks aicināti uzzīmēt savu lidmašīnu, sapņu putnu, tauriņu, biti...kā skici. Tālāk sekos sava lidojošā brīnuma veidošana no papīra, izmantojot griešanas un līmēšanas prasmes ar līmlentu un PVA līmi. Uzbūvētie darbi turpinājumā tiks izkrāsoti ar krāsām un parakstīti. Un tad tie uzsāks lidojumu - reālu vai iedomātu. Piemērs ir apskatāms šeit.
Līdz pat oktobra beigām darbnīcas atvērtas svētdienās no plkst. 12.00 līdz 15.00 un ir bez maksas!
Vairāk informācijas: +371 25665505
 

Bērnu rīts "Ziemeļblāzmā"
22. jūlijā 12:00 kultūras pilī “Ziemeļblāzma” bērni un viņu vecāki aicināti apmeklēt pasaku lasīšanas un izklaides pasākumus.
No plkst. 12.00 līdz 13.30 kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā bērnus priecēt ieradīsies divi pieredzējuši bērnu izklaidētāji - Vladislavs Krasovskis un Gatis Kondrāts, kas kopā ar bērniem svētdienas rītu pavadīs rotaļās, smieklos, dejās un - ja laika apstākļi būs labvēlīgi, varēs spēlēt arī dvieļa bolu ar ūdens baloniem. Pasākuma apmeklētājus sagaida arī ielu vingrotāju cienīgi paraugdemonstrējumi Gata izpildījumā. Ieteicamais bērnu vecums: 6 – 14 gadi.
Ieeja pasākumā bez maksas!
 

Ilustrācijas darbnīca ar Rebeku Lukošus
22. jūlijā plkst. 12:00 M50 Bar & Design Store (Miera iela 17, Rīga) viesosies ilustratore Rebeka Lukošus un palīdzēs atrast unikālus tēlus, uzzīmēt un atdzīvināt tos komiksā.  Materiāli zīmēšanai būs uz vietas. Uz darbnīcu droši drīkst ierasties arī ar saviem mīļākajiem rakstāmajiem. Pasākums patiks un derēs arī pieaugušajiem!  Vairāk par mākslinieci var uzzināt šeit.

 

 

Reklāma
Reklāma

Veloekskursija pa grupas “Prāta vētra” pēdām Jelgavā
​21.jūlijā plkst. 11 Jelgavā pie  Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, sagaidot Prāta Vētras koncertu, notiks veloekskursija. visi interesenti aicināti doties veloekskursijā un izzināt grupas puišu sendienu piedzīvojumus dažādās Jelgavas vietās. Veloekskursijas maršrutā paredzēts doties gar bērnudārzu "Zemenīte", kur pirmās gudrības smēlušies Kaspars Roga un Renārs Kaupers, Jelgavas Mūzikas skolu, kuru absolvējis Māris Mihelsons, bijušo Jelgavas 1.ģimāziju, kur mācījušies puiši, un citām vietām. Ekskursijā iespējams piedalīsies arī viena no "prātnieku" skolotājām, kura dalīsies ar saviem atmiņu stāstiem par puišu bērnību un jaunību. Ekskursijas laikā paredzētas arī erudīcijas spēles un citi pārsteigumi. Lai piedalītos veloekskursijā, līdzi jābūt velosipēdam tehniski labā stāvoklī, laikapstākļiem piemērotam apģērbam, apaviem, dzeramajam ūdenim. Iespējama velosipēdu noma, iepriekš sazinoties ar “Pepijas velomāniju” pa tel. 29733112. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.
Cena: 2,50 eiro, skolēniem 1,50 eiro.


Sklandraušu festivāls
21. jūlijā. Plkstk 11:00 Dundagā notiks Sklandraušu festivāls “Pie galda, pie goda, pie labiem ļaudīm”. Svinēs svētkus par godu sklandrausim, jo sklandrausis ir viens  no Dundagas novada simboliem un lepnumiem! Domājams, ka tieši lībiešu krasts ir tā vieta, kur meklējama sklandrauša izcelsme. Svētkos cels godā  vietējās tradīcijas, amatu un kultūras  prasmes. Ielūkosies novada vērtību lādē, atcerēsies novadam svarīgus notikumus, vietas  un ļaudis, godinās ievērojamus novadniekus. Šoreiz svētkos viesosies arī Dundagas pils kādreizējo saimnieku Ostenzakenu  dzimtas pēcnācēji.  Jarika fon der Ostenzakena (Yarica von der Osten-Sacken) dejas meistarklasē  bērniem mācīs baletu, bet Jans Balions (Jan Balyon) mācīs gleznot.
Cena: Bez maksas, brīvdabas izrāde un balle par samaksu.


Sklandraušu festivāls
21. jūlijā. Plkstk 11:00 Dundagā notiks Sklandraušu festivāls “Pie galda, pie goda, pie labiem ļaudīm”. Svinēs svētkus par godu sklandrausim, jo sklandrausis ir viens  no Dundagas novada simboliem un lepnumiem! Domājams, ka tieši lībiešu krasts ir tā vieta, kur meklējama sklandrauša izcelsme. Svētkos cels godā  vietējās tradīcijas, amatu un kultūras  prasmes. Ielūkosies novada vērtību lādē, atcerēsies novadam svarīgus notikumus, vietas  un ļaudis, godinās ievērojamus novadniekus. Šoreiz svētkos viesosies arī Dundagas pils kādreizējo saimnieku Ostenzakenu  dzimtas pēcnācēji.  Jarika fon der Ostenzakena (Yarica von der Osten-Sacken) dejas meistarklasē  bērniem mācīs baletu, bet Jans Balions (Jan Balyon) mācīs gleznot. Cena: Bez maksas, brīvdabas izrāde un balle par samaksu.