Ko īstie veči dara kosmetoloģijas klīnikā? Jo mužiks, mūsu vecmāmiņas sapņu vīrietis, ir palicis pagātnē

Rētas izdaiļo vīrieti! Grumbas viņa vaibstus padara vīrišķīgus, liecinot par briedumu, intelektu un augstu sociālo statusu. Tā tas bija gadsimtiem ilgi, līdz pienāca plastiskās ķirurģijas un estētiskās medicīnas ēra, kas vecos priekšstatus aizslaucīja pagultē kopā ar nodzeltējušām frakā tērpta bārdaina resnvēdera fotogrāfijām. Aizvien biežāk īsti vīri dodas pavečot nevis mašīneļļām notrieptā garāžā, bet uz kosmetoloģijas klīniku. 

Visbiežāk plastiskās ķirurģijas klīnikās vēršas vīrieši vecumā no 45 līdz 65 gadiem.

FOTO: Shutterstock.com

Visbiežāk plastiskās ķirurģijas klīnikās vēršas vīrieši vecumā no 45 līdz 65 gadiem.

Nočīkst durvis, un viņš smagiem soļiem ienāk istabā. Rokas kā lāpstas, vēja aprautajā sejā zibeņus mētā acis ogļu melnumā, pierē dziļa rieva. Viņš pārliecas pār galdu, abām rokām satver kūpošu gaļas gabalu, iecērt tajā zobus un plosa. Par sabalansētu uzturu nedomā. Kuplajā bārdā sūcas tauki, līdz nopil uz galda. Viņš ar piedurkni noslauka muti un uzskrullē ūsas. Mazrunīgs. Skaļi atraugājas – tātad paēdis. Viņš lēni pieceļas un dodas taigā gāzt kokus, medīt lāci vai vismaz cirst malku. Uzreiz redzams – īsts mužiks! Tāds viņš bija – mūsu vecmāmiņu sapņu vīrietis.

21. gadsimta biznesa centru medniekam ir citi izaicinājumi – cīņā par vietu zem saules viņš liek lietā intelektu un jaunāko aifonu. Pārliecināts vīrietis mūsdienu tulkojumā nozīmē pievilcīgs, kopts un mazliet mānās ar gadiem. Tā pārmaiņas vīriešu skaistumkopšanā vērtē Baltijas Mezoterapeitu asociācijas vadītāja, ārste kosmetoloģe Regīna Upmace. Mūsdienās piederību sociālajam slānim vairs nenosaka zīmolu apģērbs, dārgs pulkstenis vai briljanta apročpogas, bet gan attieksme pret savu ķermeni un seju. Ja bārda, tad smuka, kopta, ja nevīžīga frizūra, tad izveidota pārdomāti, un tā tālāk.

 

Seksīgā sešpaka no silikona
Estētiskā medicīna aizvien lielāku uzmanību velta vīriešiem, kuru interese par specializētām skaistuma procedūrām pieaug. Tomēr no kopējā plastiskās ķirurģijas un kosmetoloģijas klientu skaita pasaulē vīrieši ir tikai 12–15 procenti. Pēc Starptautiskās Estētiskās plastiskās ķirurģijas biedrības (ISAPS) datiem, pirmajā vietā ir Amerika (17,9 % no visiem iedzīvotājiem), seko Brazīlija (10,7 %), kur valda izteikts skaistuma kults, tad Japāna (4,8 %), Itālija (4,1 %) un Meksika (3,9 %). Šādus datus sniedz Regīna Upmace. ISAPS un Financial Times pētījumi rāda, ka vīriešiem vispopulārākās procedūras ir blefaroplastika jeb acu plakstiņu korekcija, ķirurģiska sejas ādas nostiepšana, ginekomastijas korekcija jeb palielinātu krūšu dziedzeru samazināšana.

Vīriešu krūšu operāciju bums pārņēmis Ameriku un Lielbritāniju. Turklāt vīriešu interese par krūšu korekciju pārsniedz sieviešu aizraušanos ar krūšu palielināšanu. Vīrieši ne vien samazina krūtis, ja tās endokrīnās sistēmas hormonālo traucējumu dēļ izskatās sievišķīgas, bet arī palielina krūšu muskuļu apjomu, izmantojot implantus. “Implantus var ielikt visur. Ja vīrietis grib apaļu dibenu – lūdzu,” saka ārste. Amerikāņi kā traki uzlabo ķermeni ar plastiskās ķirurģijas un implantu palīdzību. Ja aizokeāna vīrietim ir fantastiska sešpaka, nav teikts, ka īsta. Muskuļotais vēders varbūt ir veidots no silikona. Ķīnieši un japāņi vēlas līdzināties eiropiešiem, tāpēc pārveido ieslīpās acis. Toties Brazīlijā dara pilnīgi visu!
 

 

Vīriešu krūšu operāciju bums pārņēmis Ameriku un Lielbritāniju. Turklāt vīriešu interese par krūšu korekciju pārsniedz sieviešu aizraušanos ar krūšu palielināšanu. 


“Latvijā pirmajā vietā ir blefaroplastika, kuras laikā tiek noņemts plakstiņu liekās ādas noslīdējums, maisiņi zem acīm, tauku trūces. Kopējo sejas plastiku vīrieši izvēlas reti, tikai astoņi procenti no kopējā klientu skaita. Visbiežāk plastiskās ķirurģijas klīnikās vēršas vīrieši vecumā no 45 līdz 65 gadiem. Pirms desmit, piecpadsmit gadiem vīrietis, kas atnāca uz operāciju, bija brīnums, tagad tā jau ir ikdiena.” Ārste atklāj, ka samērā daudzi vīrieši nav apmierināti ar savu zodu. Dažam ir pakakle kā tītaram, citam trekns dubultzods, vēl kādam smalks, sievišķīgs zods, ko zem bārdas nepaslēpsi.


 
Sejas arhitektūru iespējams uzlabot. Krupīša izredzes pārvērsties par princi 21. gadsimtā ir strauji pieaugušas. Zodu var padarīt masīvāku, uz kauliem novietojot implantus. Jautājums, vai jaunais maskulīnais zods maina vīrieša iekšējo būtību un viņš kļūst vīrišķīgāks, paliek atklāts.


Neviens negrib novecot
Un tomēr… Sievietes tiekšanās izskatīties jaunai, skaistai un maigai kā plūmītei ir saprotama un bioloģiski pamatota, bet ar vīrieša vēlmi izskatīties jaunākam par saviem gadiem viss tik pašsaprotami nemaz nav. Sievietes pievilcību pretējā dzimuma acīs, gribam to vai ne, instinktu līmenī nosaka viņas spēja radīt pēcnācējus, bet sievietei fertilais vecums beidzas pēc četrdesmit. Ja sieviete izskatās pēc vecmāmuļas, viņa var cerēt uz cieņpilnu attieksmi, bet vīriešu skatieni ilgāk par sekundi pie viņas neaizkavēsies. Turpretī vīrietis savus gēnus spēj tālāk nodot līdz pat sirmam vecumam, un, tā teikt, gluži kā vīns ar gadiem kļūst aizvien labāks. Ne velti, domājot par meitas labklājību, vecāki senos laikos centās viņu izdot pie gados krietni vecāka vīra, jo zināja – bērnišķīgi maigā kaimiņzēna tvīkšana nav plika graša vērta. Šis priekšstats joprojām virmo kaut kur gaisā.

Kad leģendārais aktieris Klārks Geibls filmā Vējiem līdzi tēloja Retu Batleru, viņam bija 38 gadi, pierē divas dziļas rievas, krunciņas ap acīm un iesirmi deniņi, ko pamanīja miljoniem skatītāju. Dirkam Bogartam Nakts portjē uzņemšanas laikā ir pāri piecdesmit un āda ar manāmām vītuma pazīmēm. Un tomēr viņi ir žilbinoši. Kino zelta fondā neatradīsim tikpat kā nevienu varoni ar Kena no intelekta brīvajiem vaibstiem un zīdpapīra ādu. Arī mūsdienu aktieri savu zvaigžņu stundu sasniedz, kad viņu sejās savu stāstu jau ierakstījis laiks – tik perfekti, kā nespētu neviens grima mākslinieks.

Regīna Upmace piekrīt – jā, tieši tādam, dabiski valdzinošam ar vieglām laika zīmēm sejā, jāizskatās īstam vīrietim. Tur jau tas sāls! Vīrieša skaistuma kritēriji mainās, bet ir lietas, kas paliek nemainīgas – maskulīni, mazliet brutāli vaibsti, masīvs zods un intelekts, ko skaistuma klīnikas nepiedāvā. Vīrieši nedejo, neraud un pie kosmetologa neiet. Dažkārt gadskaitļi uz kapu plāksnēm liecina, ka pie ārsta arī ne. Regīna uzskata, ka Latvijā tā ir liela problēma. Arī pie psihologa un psihiatra vīrieši neiet – labāk pakaras. “Ja uz ielas pieiesiet jebkuram vīrietim un pajautāsiet, vai viņš ir bijis pie proktologa, atbilde, visticamāk, būs noliedzoša.”

Tehnoloģiju laikmetā ar šādu attieksmi tālu netiksi, tas nu ir skaidrs. Tomēr, kad dzirdam vārdu salikumu vīrietis un plastiskā ķirurģija, acu priekšā uzaust Sergejs Zverevs, Valērijs Ļeontjevs un interneta mediju virsraksti no sērijas "Slaveni vīrieši – plastiskās ķirurģijas upuri". Regīna Upmace neslēpj, ka šis stereotips nav gluži bez pamata. Termins vīriešu korekcija, kas būtiski atšķiras no sieviešu korekcijas, plašākā apritē ienāca tikai pirms pieciem gadiem. Ko tas nozīmē? “Kad veicam procedūras grumbu mazināšanai, vīrietim noteikti atstājam mīmiku. Ja viņam pierē ir četras rievas, mēs tās padarām seklākas, bet pavisam neizlīdzinām. Korekciju veicam tā, lai seja izskatītos dabiska – vīrišķīga,” paskaidro ārste.

Skaistuma industrijā tehnoloģijas attīstās ar kosmisku ātrumu, tomēr tuvoties klīnikai vīriešus joprojām attur dažas Holivudas zvaigznes, kas izskatās, it kā būtu izlipinātas no māla. Kāpēc? Šajā gadījumā par viņu ienaidnieku kļuvusi slava, biezais naudas maks un neremdināmā kāre būt zenītā. “No plastiskās ķirurģijas var rasties atkarība, ar kuru slimo gan sievietes, gan vīrieši. Liekas, vēl tikai mazliet, un tad gan viss! Ja 50 gadu veca vīrieša seja ir kā maska un viņš nevar kustināt pieri, tas ir briesmīgi. Mūsdienu tendence ir dabiska, kopta seja, kas nav pāršpricēta un pārveidota līdz nepazīšanai. Būsim atklāti – neviens negrib novecot. Jā, varbūt pavisam jauni negribam izskatīties, bet uz 40, 45 – forši!”

 

Smiņķi nelikšu – neesmu jau gejs
Mūsdienās sniega cilvēka stils vairs nav aktuāls, tomēr es melotu, ja apgalvotu, ka mužiks ir atcelts pavisam. Arhetipiskais, brutālais vīrietis sēž zemapziņā un pagaidām nekur prom netaisās. Kad mēs, sievietes, skatāmies uz mežonīgajiem, bagātīgi apmatotajiem, ādās tērptajiem tēviņiem seriālā "Vikingi" vai "Troņu spēles", pakrūtē dejo taureņi, un tur neko nevar padarīt, jo evolūcijas tūkstošgades tā vienkārši neizdzēsīsi. Taisnības labad gan jāteic, ka kino vikingiem katra bārdas šķipsna un pūciņa ir precīzi novietota tā, lai iekļautos skarbajā koptēlā. Arī tā stilīgā kaimiņu mājas džeka bārda nav uzradusies slinkuma dēļ, bet ir ar nodomu audzēta un sapucēta veču paradīzē bārberšopā. Regīna paskaidro, ka atslēgas vārds ir omulīgs. Vīrietim, kurš vēlas, lai viņam seko veiksme, derētu izskatīties veselīgam un koptam.

 

Reklāma
Reklāma

Arhetipiskais, brutālais vīrietis sēž zemapziņā un pagaidām nekur prom netaisās.

 

Lūdzu, lai kosmetoloģe precizē, kas slēpjas aiz vārdu salikuma kopts vīrietis, jo pieļauju, ka vīrietis parastais varētu nodomāt – pietiek ar nagu apgriešanu, odekolonu un zobu tīrīšanu. “Ja sejas āda nav sausa, nelobās āda starp uzacīm. Dažreiz vīriešiem ir apsārtusi sejas āda, kas cieš no rozācijas vai kuperozes. Diemžēl viņi pie ārsta atnāk tikai tad, kad seja jau ir koši sarkana un pumpās. Tad neko daudz vairs nevar darīt, jo problēmai pārāk ilgi atmests ar roku – ai, gan jau pāries.”

Tomēr iesīkstējuši priekšstati ir kā vecas durvju eņģes – čīkst, bet turas. Nav nemaz sens tas laiks, kad mehanizatori un traktoristi vēsā mierā staigāja apkārt netīrām rokām, melniem nagiem. Viņiem šķita – īsti vīri ar ziepju putām nerotaļājas. Biezi, raupji zaļganas krāsas kāju nagi, kas lien laukā no sandalēm, vēl šur pamanāmi arī šovasar. “Vīriešiem mēdz būt problēmas ar pēdām un kāju nagiem, bet cik no viņiem sēdēs vannā un ar speciālu vīlīti pucēs pēdas? Tas ir normāli, ka vīrietis apmeklē manikīra un pedikīra salonu. Latvijā ir vīrieši, kuriem ir nekoptas rokas, netīrīta seja, bet Holivudas smaids. Viņi ir ieguldījuši zobos, bet pārējo atstājuši novārtā.”

Nē, latvietis vidējais – santehniķis, celtnieks, taksometra šoferis – pie plastiskā ķirurga un kosmetologa nenāk, paskaidro Regīna. Klīnikas un salonus pārsvarā apmeklē uzņēmēji, ierēdņi, augsta līmeņa speciālisti, kas daudz braukā pa pasauli un redz, kādi ir vīrieši Eiropā. “Nāk samērā jauni vīrieši, vecumā ap 35 gadiem. Pamana, ka seja kļuvusi sausa, un jautā, ko iesākt. Tiem, kas ir jaunāki par 35 gadiem, ir cita pasaules uztvere. Viņi visu zina par procedūrām un arī ikdienā kopj sevi. Ir tādi, kas atnāk un mīņājas – var manīt, ka jūtas neērti. Citi ierodas ļoti pārliecinoši. Šķiet, ka viņš jau desmito reizi atnācis, bet nē – izrādās, ka pirmo,” stāsta kosmetoloģe.

Visos skaistumkopšanas centros ir speciāls piedāvājums vīriešiem. Veikalu plaukti vai lūst no sejas kopšanas līdzekļiem – skrubji, krēmi, serumi, maskas, un tas viss tieši vīriešiem! “Ja nav iespēju iegādāties profesionālu līdzekli, var izvēlēties lētāku, par trim eiro. Pie mums Latvijā vēl aizvien domā, ka smiņķi uz sejas smērē tikai geji. Bet mēs taču nedzīvojam mežā! Neekoloģiska pārtika, piesārņota vide – tas viss ietekmē sejas ādu,” pamato Regīna. “Jā, tā ir taisnība – kādreiz, kad dzīvojām dabiskāk, gan vīriešiem, gan sievietēm bija labāka ādas kvalitāte. Mūsdienās vīrietim sejas āda ikdienā jākopj obligāti – piecas minūtes, un jau būs labāk. Ir normāli, ka vīrietis vakarā uz sejas uzklāj krēmu. Tas nav nekas briesmīgs. Ir beidzot jātiek vaļā no vecajiem aizspriedumiem!”

Patiesi, vēl 20. gadsimta sākumā bija nepieņemami, ka sieviete staigā biksēs. Nav noslēpums, ka daudzi mačo tipa vīrieši, kas nodarbojas ar brutāliem sporta veidiem, sevi kopj. Un vēl kā! Pazīstams hokejists zvana komandas biedram un saka: “Šodien uz treniņu nebraukšu, jo drusku pieri piešpricēju.” Ja ieraugāt vīrieti ar tīru, mirdzošu seju, simt punktu, ka viņš kaut ko dara! Turklāt nav jau noslēpums, ka vīrieši Latvijā ir uz izķeršanu, un, kad viņš uz ierodas randiņu tāds smuks, izredzes vēl vairāk pieaug.
 

Kad ar domas spēku nepietiek
Skaistumkopšanas industrija iet uz priekšu milzu soļiem – tas, kas vakar bija pieejams tikai šova zvaigznēm un miljonāriem, šodien vairs nav nekas ārkārtējs. Defekti, ar kuriem pirms gadiem divdesmit nācās sadzīvot, tagad ir ātri un samērā viegli novēršami. Kāds 60 gadu vecs vīrs ārstam žēlojās: “Es tikpat kā nedzeru, bet izskatos kā alkoholiķis.” Gaļīgie maisiņi zem acīm viņu padarīja līdzīgu žūpam, kas rītos trīcošām rokām pie veikala skaita sīknaudu. Uzņēmējs meitas kāzās gribēja izskatīties labi, tāpēc pie plastikas ķirurga vērsās vairākus mēnešus pirms lielā notikuma. Tieši maisiņi zem acīm ir viena no raksturīgākajām problēmām, kas piemeklē vīriešus, paskaidro ārste.

Vēl viens piemērs. Pieaudzis vīrietis, pat slaids, bet vaigi kā kāmim, kas aiz tiem sastūķējis pārtikas krājumus. Ārste paskaidro, ka pie vainas ir tā sauktie Biša maisiņi. “Kad bērns nāk pasaulē, viņam ir apaļi, pufīgi vaidziņi. Tie sastāv no speciāliem taukiem, kas domāti, lai bērns varētu normāli ēst. Ar gadiem apaļie vaigi pazūd, bet ir gadījumi, kad tie saglabājas. Biša tauku slāņa noņemšana tiek praktizēta, bet neviens negarantē, kāds būs rezultāts. Var gadīties, ka izskatās neglīti vai pārmaiņu nav nekādu, jo tikai operācijas laikā atklājas, cik biezs ir tauku maisiņš. Vīrieši šo operāciju veic reti.” Tātad atliek mainīt domāšanu un priecāties par vaigiem kā pūpēžiem. Tomēr, lai iemīlētu buldoga vaigus, ar domas spēku vien nepietiks. Šajā gadījumā talkā nāk aparātkosmetoloģija, piemēram, SMAS liftings – metode, kas vērsta uz sejas mīksto audu pacelšanu, atjaunojot vidējās un zemākās zonas muskuļu līdzsvaru. Noslīdējušus vaibstus var pacelt ar filleru injekcijām.

“Ja cilvēkam ir kāds defekts, par kuru viņš visu laiku domā, dzīve patiešām mainās, kad to novērš,” pārliecinājusies speciāliste. Ja 55 gadus vecs vīrietis, kura skatiens jau sāk izbalēt un vaibsti nošļukt, uztaisa sejas plastiku, viņa pasaule mainās. Sajutis sev pievērstus sieviešu skatienus, viņš sapurinās, iztaisnojas un saprot, ka ir atgriezies apritē. Laiks, kad vīrietim izteikti sāk gribēties izskatīties jaunākam, ir vecumā no 48 līdz 52 gadiem.  Un viņi ir gatavi maksāt. Lai samazinātu grumbas uz pieres un acu zonā, jārēķinās ar apmēram 250 eiro. Sejas kopšanas procedūra ir pieejama teju katram, jo maksā no 45 līdz 100 eiro.

 

 Laiks, kad vīrietim izteikti sāk gribēties izskatīties jaunākam, ir vecumā no 48 līdz 52 gadiem.

 

“Vīriešiem patīk aparātkosmetoloģija – viss, kas saistīts ar tehnoloģijām. Viņi spēj loģiski izprast, kā tās darbojas. Masāžām un maskām vīrieši netic, tas viņiem ir pārāk nekonkrēti.” Vīriešiem vispār gribas ātri un lietišķi – atnākt, izdarīt un pazust uz pusgadu, novērojusi Regīna. Ļoti maz vīriešu uz kopjošām procedūrām nāk regulāri. “Eiropā, it īpaši Spānijā, Francijā, Itālijā, ir tieši pretēji. Tur vīrieši reizi divās nedēļās iet uz sejas kopšanu, masāžām. Kad viņi ir Latvijā, apmeklē vietējos salonus.”

Četras piektdaļas vīriešu pie kosmetologa atved sievas vai partneres, pārējie informāciju ieguvuši no draugiem. Vīri pie alus kausa apspriež jaunumus kosmetoloģijā un iesaka viens otram efektīvākās procedūras. Lūk, kā!
 

Skaistuma atkarība
Deviņdesmitajos gados pa Amerikas ielām staigāja smukulīši – brūni iedeguši, uzkačātiem muskuļiem. Arī tepat pludmales sezonā var manīt narcisus, kas dievina savu rumpi, bet no malas atgādina multiplikāciju tēlus. Tu skaties un intuitīvi jūti – kaut kas ar viņu nav kārtībā. “Cilvēks psiholoģiskas problēmas risina šādā veidā, bet patiesībā būtu jāiet pie speciālista. Ir vīrieši, kas katrā izdevīgā brīdī grozās pie spoguļa, pastumjot malā sievu, lai pārliecinātos, cik skaisti viņa muskuļotajam vēderam pieguļ T krekls,” stāsta Regīna. Atkarību speciālisti sit trauksmes zvanu. Rietumu pasaulē un arī Latvijā pieaug jaunu vīriešu skaits, kuriem konstatēta skaistuma atkarība, kas izpaužas kā kompleksi traucējumi – pārēšanos pavada ilgstoši, maniakāli treniņi.

Iztēlojieties vīrieti, kas ar atjaunojošo aļģu sejas masku elsodams min velotrenažieri, ekrānā uzmanīgi sekodams muskuļotam mačo, kurš demonstrē ekstrēmu izdzīvošanas mākslu džungļos. Tad viņš dodas uz virtuvi skaitīt kalorijas savos salātos, ko notiesā, vērojot, kā vīrs ekrānā ugunskurā gatavo ar rokām noķertu indīgu čūsku. Tipiski! Trenažieru zālē dzirdēju, kā puisis, ceļot svaru stieni, teica otram: “Es gribu muskuļu masu.” Viņš negrib būt stiprs, viņš grib imitēt spēku! Vai tas nav briesmīgi, ja muskuļotajā masā iekšā sēž hļupiks?

Regīna vērtē, ka starp vīriešiem, kas ir lielajā biznesā, nav tikpat kā neviena ar lieliem, uzpumpētiem muskuļiem. Tā vairs nav mūsdienu tendence. “Ja cilvēkam darbojas galva, viņam nevajag lielus muskuļus. Tie, kas ir veiksmīgi biznesā, uz sporta zāli iet veselības, nevis izskata dēļ.”

“Vai ir kaut kas, par ko jūs teiktu – to nu gan vīrietim nevajag?” noprasu. “Nu… varbūt visās ķermeņa vietās vaksāciju nevajag,” bikli ieminas ārste. Kaut kas traks! Vai ir tādi, kas grib pilnībā atspalvoties? Jā, striptīza dejotāji un geji vēlas, lai dibena apaļumi ir gludi kā piepūsti gaisa baloni. No spalvām uz krūtīm un padusēs atbrīvojas kultūristi un citi sportisti. Intīmajā zonā apmatojumu noņem pilnībā vai samazina tik daudzi, ka to pat apspriest nav vērts. Tomēr salonā šo procedūru veic retais. Vīrieši, kas nāk uz salonu pieaudzēt skropstas, arī vairs netiek uzskatīti par citplanētiešiem. Tādu esot ne mazums. Dāmas, uzmanieties, dziļš, liktenīgs skatiens var būt feiks!

“Tomēr – kur ir robeža? Ir skaisti, ja vīrietim ir kopta vaigubārda, bet, ja viņš tajā ir izgriezis rombiņus un trijstūrīšus, mani šķebina,” saku. Regīna izteiksmīgi pamāj: “Tas nav vīrietis! Mēs runājam par vīriešiem. Ja adekvāts ir gan klients, gan ārsts, viss būs ideāli. Neviens pat nepamanīs, ka vīrietis bijis pie kosmetologa, tikai redzēs, ka viņš kļuvis tāds kā jaunāks un glītāks.”

Un kā ar vīrieša centrālo asi – dzimumlocekli, kura dizains, šķiet, nav mainījies kopš dinozauru laikiem? Vai to var pārtaisīt? Latvijā vīriešu intīmā plastika nav izplatīta, parasti manipulāciju veic ārstnieciskos nolūkos, toties sieviešu – lūdzu! – turpina Regīna. Aizvien vairāk sieviešu savas ziedlapiņas uzlabo ar plastiskās ķirurģijas palīdzību. Starp citu, lai kaunuma lūpas, kas ar laiku noveco tāpat kā pārējais ķermenis, kļūtu tvirtākas, pietiek ar filleru injekcijām, bet tā jau ir cita tēma.

 

Teksts: Ieva Bērziņa, "Patiesā Dzīve"

Informācija no portāla Jauns.lv