Nākamajā nedēļā karstums Latvijā saglabāsies, un bieži gaidāmas pērkona lietusgāzes

Nākamajā nedēļā gaidāms vasarīgi silts laiks, vietām pat karsts, termometra stabiņam tuvojoties +30 grādu atzīmei. Tomēr teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus un pērkona negaiss, atsevišķās dienās arī brāzmains vējš, ziņo Valsts Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Nākamās nedēļas sākumā Latvijai no dienvidaustrumiem pietuvosies jauns aktīvs ciklons, kas atnesīs vēl siltākas gaisa masas, kā rezultātā vietām gaisa temperatūra paaugstināsies vēl par 2-4 grādiem. Vietām, galvenokārt austrumu un centrālajos rajonos, gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Nedēļas vidū un tās otrajā pusē, ciklona ietekmei pastiprinoties, Latvijas lielākajā daļā gaidāmas lietusgāzes, pērkona negaiss un atsevišķās dienās pūtīs arī brāzmaini vēji. Mākoņainos apstākļos dienas laikā gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka, bet naktis aizvien būs ļoti siltas.

 

Pastāv iespēja, ka jūlija ceturtajā nedēļā karstums mitēsies, taču pašreizējās ilgtermiņa prognozes rāda, ka svelme gaidāma līdz augusta sākumam.

Reklāma
Reklāma

Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +15..+20 grādu. Tveicīgas naktis, kas neļauj atvēsināt telpas un labi izgulēties, ir viens no galvenajiem veselības riskiem karstuma periodos.