Izveidota bezmaksas lietotne latviešu valodas mīļotājiem - "Kļūdu labojums"

No 9. jūlija iOS lietotņu veikalā (App Store) pieejama jauna bezmaksas iPhone un iPad lietotne "Kļūdu labojums", kas ļauj jebkuram īsziņu saņēmējam labot latviešu valodas pareizrakstības, gramatikas un stila kļūdas īsziņās (iMessage).

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lietotne "Kļūdu labojums" darbojas atšķirīgi no ierastajiem pareizrakstības pārbaudes rīkiem. Ja tiek saņemta īsziņa, kurā ir pieļauta kļūda, tad saņēmējs var to izlabot un labojumu uzreiz pamanīs īsziņas sūtītājs.

 

Ar lietotnes palīdzību var izlabot un pievienot aizmirstas garumzīmes, komatus un citas pieturzīmes, kā arī iespējams labot stila kļūdas.


"Ideja par šādas lietotnes radīšanu man radās jau pirms gada, jo ikdienā aizvien biežāk pamanīju, ka cilvēki aizmirst par garumzīmju un komatu lietošanu, nemaz nerunājot par nopietnākām stila kļūdām. Cilvēki bieži kļūdās arī "ka" un "kad" lietojumā, tāpēc lietotnē iekļauti labojumi biežāk izplatītajām kļūdām." atzīst Miks Latvis, lietotnes "Kļūdu labojums" autors.

 

Darbs pie lietotnes turpināsies visa gada garumā, lai katrs spētu izlabot biežāk pieļautās stila un pareizrakstības kļūdas.

 

Reklāma
Reklāma

Kļūdu labojums ir nekomerciāla, bezmaksas lietotne Apple iOS ierīcēm, iPhone un iPad.

 

Saite, lai bez maksas ielādētu lietotni:

 

https://itunes.apple.com/lv/app/kļūdu-labojums/id1375841894?l=lv&ls=1&mt=8