Kā mūsu sadzīve izskatās no zinātnieku viedokļa? VIDEO

Ne visi mūsu sadzīvē lietotie priekšmeti – trauki, rotaļlietas, sadzīves ķīmija un kosmētika ir mums no tiesas nekaitīga un veselīga. Noskaties šo videostāstu par to, cik videi un cilvēkam draudzīgas ir ierastās lietas mums apkārt.

Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video.

Rīdzinieku Sendas un Kristapa ģimene piekrita interesantam izaicinājumam - viņu mājsaimniecībā ieradās dabas draugs Māris Olte un 3 zinātnieki, lai pētītu, cik  dabai draudzīga ir viņu sadzīve.

 

Eksperti pārbaudīja rotaļlietas, kosmētiku, sadzīves ķīmiju un traukus, lai konstatētu vai tajos nav veselībai bīstamo, kaitīgo vielu. Un norādīja uz svarīgākajiem apzīmējumiem, kuriem jāpievērš uzmanība, tad, kad iegādājamies jaunas lietas. 

 

Ģimene atzina, ka sniegtie vērtējumi un padomi bijuši ļoti noderīgi un saistoši. Izrādās, ka videi draudzīga un veselīga dzīvošana nav nemaz tik sarežģīts un dārgs prieks, ja vien ir gudri un pieredzējuši padomdevēji. Ceram, ka arī jums noderēs sniegtie padomi zaļākām un veselīgākām izvēlēm ikdienā. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Projekts tapis sadarbībā ar Baltijas Vides Forumu un projektu “Padomā, pirms pērc”. Piesakies arī Tu “Zaļās brigādes” izaicinājumam bef@bef.lv