Sagatavo lēni CEPTU tomātu krājumus

Vēl viens veids, kā ziemai saglabāt gardas tomātu uzkodas.

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • 10 nelielus nogatavojušos tomātus (vispiemērotākie ir iegarenie plūmju jeb olu tomāti), 6 smalki sakapātas ķiploka daiviņas,
  • 130 ml olīveļļas,
  • 2 tējk. kaltētas  raudenes,
  • sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.



Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem, tomātus pārgriez gareniski uz pusēm, ar griezuma vietu uz augšu liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Bļodiņā samaisi ar ķiplokiem, raudeni, sāli un pipariem, ar otiņu dāsni to uzzied tomātiem. Liec krāsnī un cep 1,5-2 stundas. Ja tomāti strauji apbrūnē, samazini karstumu. Gatavos tomātus pildi burciņā ar aizskrūvējamu vāku un liec ledusskapī. Ja gribi uzglabāt ilgāk — 2-3 mēnešus pārlej ar labu olīveļļu.

 

Reklāma
Reklāma

Informācija no žurnāla "100 labi padomi"

 

Sastāvdaļas