Līgo svētku ceļvedis: kur un kā lustīgi nosvinēt Jāņus?

 Šogad Līgo svētki iekrīt brīvdienās – sestdien un svētdien – un mums nebūs lieka vaļas diena. Tādēļ vēl jo vairāk šoreiz jāņojāņo uz pilnu klapi, un iespējas tam ir atliku likām – gan lielākas, gan mazākas publiskas līgošanas notiks gan lielajās pilsētās, gan mazajos pagastos. Jauns.lv piedāvā Līgo svētku ceļvedi.

Līgo svētku ceļvedis: kur un kā lustīgi nosvinēt Jāņus?

FOTO: Shutterstock.com

Grandioza ielīgošana ar „Skroderdienām Silmačos” šogad būs Krustpils estrādē. No Jāņu saldenās pudeles varās baudīt Siguldā. Īsti latgaliska ielīgošana būs Višķu estrādē. Vecpiebalgā notiks lielais Līgo festivāls. Rīgā kā ikgadu varēs līgot gan 11. novembra krastmalā, gan Dzegužkalnā. Varenas iespējas saulgriežus nosvinēt ir arī Pierīgā un citās Latvijas pilsētās. Un vēl daži svētku pasākumi:

* Starptautiskais Saulgriežu festivāls „Sunset” Jelgavas novada Valgundes pagasta Svētgrīvās;

* Jelgavas kultūras namā 23. jūnijā pulksten 15.00 Ādolfa Alunāna teātris izrādīs „Skroderdienas Silmačos” (biļešu cena – 3 eiro);

* Jelgavas Jahtkluba Līgo regate Lielupē notiks 23. jūnijā pulksten 12.00;

* Cēsīs 23. jūnijā pulksten 10.30 sāksies skrējiens „Jānis un Jānītis”;

* Ludzas pilskalnā 23. jūnijā jau no pulksten 10.00 notiks Lielais Latgaļu tirgus;

* Veselavas pagasta Bērzkroga stāvlaukumā 23. jūnijā pulksten 12.00 pagasta pašdarbnieki izrādīs brīvdabas izrādi „Līgošanas nerātnības”;

* Jaunpils parka estrādē zaļumballe ar grupu „Lustīgais Blumīzers” sāksies 23. jūnijā pulksten 22.00;

* 23. jūnijā pulksten 18.00 Līgo vakaru pie Rojas kultūras centra ieskandinās grupa „Rumbas kvartets”, bet vēlāk Rojas pludmalē degs lielais Jāņu ugunskurs un notiks ballēšanās pie nule renovētajā Kaltenes kluba;

* Smiltenes Jāņukalna estrādē Līgo nakts zaļumballe sāksies 23. jūnijā pulksten 22.00;

* Daugavpils Stropu estrādē līgošana 23. jūnijā sāksies deviņos vakarā;

* Bauskas Pilskalna estrādē 23. jūnijā pulksten 20.00 viesosies Tērvetes amatierteātris ar izrādi „Trīnes grēki”. Pēc izrādes – lielā Jāņu ugunskura iedegšana un balle ar grupu „Naktssargi”;

* Alūksnes Pilssalā Līgo nakts ugunskuri iekursies 23. jūnijā pulksten 21.00;

* Gulbenes Pils parkā Vasaras saulgriežu balle, kurā spēlēs grupa „Kaktu balles muzikanti” Pils parkā 23. Jūnijā pulksten 23.00;

* Jaungulbenes pils estrādē Līgo svinības „Kaimiņu būšana” sāksies 23. jūnijā pulksten 21.00;

* Dursupes sporta un atpūtas laukumā (Talsu novadā) 23. jūnijā pulksten 20.00 būs muzikāli teatrāls uzvedums „Emīla nedarbi Dursupē”.

* Krustpils brīvdabas estrādē 23. jūnijā pulksten 17.00 sāksies grandiozā ielīgošana „Skroderdienas Silmačos” Intara Rešetina režijā. Šogad ar „Ondo.lv” Grandiozo ielīgošanu „Skroderdienas Silmačos” atzīmēs divas lielas jubilejas - Latvijai 100 un Blaumanim 155! Šīm gadadienām par godu tapis pilnībā jauns un grandiozs iestudējums Intara Rešetina skatījumā, kurā spēlēs Dailes teātra aktieri.

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

* Siguldas pilsdrupu estrādē līgošana 23. jūnijā pulksten 19.00 sāksies ar īsti latvisko Rūdolfa Blaumaņa joku lugu divos cēlienos „No saldenās pudeles”, kurai sekos svētku zaļumballe.


*   Liepājas koncertestrāde „Pūt, vējiņi” uz lielo līgošanu aicina 23. jūnijā no astoņiem vakarā. Liepājniekus un pilsētas viesus. Programmā Ogres Tautas teātra izrāde „Skroderdienas Silmačos”. Koncertdārzā jau tradicionāli kursies Jāņuguns un Jāņu rītu varēs sagaidīt Līgo nakts ballē kopā ar grupu „Tālbraucēji”. Sīkāk internetā: www.liepaja.travel.

* Rēzeknes Festivāla parkā visi aicināti līgot no 23. jūnija pulksten 15.00 līdz pat Jāņu dienas rītam. Pēcpusdienā būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un iepirkties Jāņu tirgū, bet vakarā – pulksten 20.00 - Festivāla parkā viesosies Cēsu teātris ar Ādolfa Alunāna dziesmuspēli „Mucenieks un muceniece”. Sīkāk internetā: www.rezekne.lv.

* Valmieras estrādē ikviens uz kopīgu Līgo svētku svinēšanu kopā ar grupām „Tequila Band” un „Kantoris 04” aicināts 23. jūnijā no pulksten 22.00. Sīkāk internetā: www.valmiera.lv.

* Ventspils Reņķa dārzā Līgo vakars 23. jūnijā sāksies pulksten 20.00 ar Ādolfa Alunāna lugu dziesmuspēli „Jā, tie bij zelta laiki mums, Kur dzīve bij viens dziedājums, Kur dziedāja ar prieku tas, Kam bija aita, pastalas…”, kuru izspēlēs un izdziedās Jūrmalas un Ventspils teātra aktieri. Pēc tās sekos Jāņu nakts zaļumballe, kurā spēlēs grupa „Labais krasts”, DJ Mario un DJ Janch. Sīkāk internetā: www.ventspils.lv.

Alauksta estrādes un ezera krastmalā trīs dienas – no 22. līdz 24. jūnijam norisinās Vecpiebalgas Līgo festivāls. 23. jūnijā no pulksten 19:00 uz lielās Alauksta estrādes skatuves uzstāsies tautā iemīļoti mūziķi - Jauno Jāņu orķestris, „Rīgas modes” un „CountrySide”, bet nakts balli pēc pusnakts iegriezīs grupa „Galaktika” un dīdžejs Roberts Lejasmiejers, kā arī Latvijas Radio 2 dīdžejs - E.E.Edziņš.  Sīkāk internetā: www.ligovecpiebalga.lv.

 

Līgo dienu un Jāņu nakti Rīgā tradicionāli svinēs 11. novembra krastmalā un Dzegužkalnā, kur tiks kurti ugunskuri, dziedātas tradicionālās Līgo dziesmas, baudīts svētku mielasts. Pasākumus kuplinās labākās tradicionālās mūzikas grupas un deju kolektīvi, ikviens varēs izzināt Jāņu nakts tradīcijas un līksmot līdz pat rīta ausmai.

11. novembra krastmalā līgošana sāksies septiņos vakarā. Savukārt Dzegužkalnā no pulksten 20.00 svinēs Tradicionālos Jāņus. Pasākumā muzicēs Liepājas aktrišu folkloras apvienība „Atštaukas”, postfolkloras grupa „Iļģi” un Rīgas Danču klubs, ekoloģiskās mūzikas grupa „Ducele”, etnoroka grupa „Laimas Muzykanti” un senās mūzikas grupa „Obscurus Orbis”.

 

 

Informācija no portāla jauns.lv