Un abi kopā paaugāmies. Iznācis jauns bezmaksas žurnāls "Mammām un Tētiem. Bērnudārznieks"

Drīz pēc pusotra gada vecuma sasniegšanas liela daļa bērnu dodas uz bērnudārzu. Tas ir milzīgs notikums mazajam cilvēkam, bet ne mazāks – viņa vecākiem. Tas ir laiks, kas liek uzdot neskaitāmus grūtus jautājumus. 

Mēs augam kopā ar bērniem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mēs augam kopā ar bērniem!

Kā mazuli palaist, bet tajā pašā laikā būt līdzās? Kā bērnam palīdzēt, bet nepāršaut pār strīpu? Kā nosargāt, bet nekļūt trakam no bailēm? Kā reizēm dusmoties, bet nenodarīt pāri? Kā zināt, ka viss patiešām ir labi? Atbildi droši vien jau nojaušat – pilnībā tas nav iespējams. Mēs, vecāki, varam tikai būt vērīgi, domājoši un radoši atbilžu meklēšanas procesā. Arī tad, ja tas nenāk viegli. Un pat tad, ja tas prasa pārskatīt „bagāžu”, ko nesam līdzi no savas bērnības. 

Kā es varēju padomāt, ka šis mazais, zinātkārais bērns grīdu piebārstījis, lai mani kaitinātu?

Spilgti atceros kādu epizodi, kad Noelam bija nepilni četri gadi. Viņš bija uz grīdas izbēris brokastu pārslas un sirsnīgi pa tām lēkāja. Pirmās emocijas – dusmas. Pirmās domas – sarāt, sabārt, sapurināt! Taču es to neizdarīju. Tā vietā pajautāju: „Hei, kas te notiek? Ko tu dari?” – „Es lēkāju. Gribēju dzirdēt, kā pārslas kraukšķ.” Man sametās kauns. Kā es varēju padomāt, ka šis mazais, zinātkārais bērns grīdu piebārstījis, lai mani kaitinātu? Pēc tam mēs kopā saslaucījām salēkāto masu, izmazgājām grīdu, parunājāmies. Un abi kopā paaugāmies. 

Likumsakarīgs ir solis, ka šobrīd izdodam bezmaksas žurnāla „Mammām un Tētiem” turpinājumu, kas paredzēts tiem vecākiem, kam bērni ir vecumā no pusotra līdz sešiem gadiem.

Jau būsiet pamanījuši, ka reizē ar bērniem augam arī mēs – Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv”. Līdz ar to likumsakarīgs ir solis, ka šobrīd izdodam bezmaksas žurnāla „Mammām un Tētiem” turpinājumu, kas paredzēts tiem vecākiem, kam bērni ir vecumā no pusotra līdz sešiem gadiem. Esmu pārliecināta, ka katrā žurnāla numurā ikviena mamma un tētis atradīs kaut ko vērtīgu, sen meklētu un šajā brīdī nepieciešamu, atziņu, ko ielikt azotē un atcerēties brīdī, kad atkal būs uzradies grūtais jautājums.  

Reklāma
Reklāma

Audra Šauere ar ģimeni

Ja vēlies saņemt savu žurnāla "Mammām un Tētiem. Bērnudārznieks" eksemplāru, mudini pašvaldību, bērnudārzu, ģimenes ārsta praksti sazināties ar mums un pieteikties žurnāliem. 

 

Foto: Agnese Kūliņa-Priede